Näringsdryckerna varar inte för evigt

April 30th, 2013

Du gillade väl näringsdryckerna jättemycket? Hur hanterade du det när du inte behövde gå upp mer? Var det jobbigt att sluta med dem?
Jag älskar nämligen näringsdrycker så jag vill inte sluta med de liksom. Det hindrar att jag vill gå upp i vikt! Vad ska jag göra? Snälla svara <3
Clara

Jätte kul att höra att du också gillar näringsdrycker. Det underlättar ju när man är i behov av att gå upp i vikt.

Näringsdryckerna ska egentligen ses som ett tillskott till den övriga kosten och ska inte kompenseras/bytas ut mot annan mat som rekommenderat. Har man extremt svårt att få i sig tillräckligt med mat så är de också bra att ha till hands för att få den näring kroppen behöver för att leva. Det är inte fel att emellanåt äta en fryst näringsdryck för att man tycker att det är gott heller. Jag ser det nästan som lite “nyttigare” glass.

Antagligen äter du näringsdrycker just nu för att du behöver gå upp i vikt. Din kropp behöver näringen och craves efter dem. Det finns inget behov av att oroa dig över att du inte ska kunna sluta med näringsdryckerna och fortsätta upp och upp i vikt nu. Fokusera på att äta näringsdryckerna nu när du verkligen behöver dom. Det är ju extra bra att du älskar dom!

När du väl har kommit upp en bit i vikt har du förmodligen ätit tillräckligt med näringsdrycker, och kanske hunnit upptäcka nya smaker. Näringsdryckerna förknippas med sjukdomen och det är inte normalt att leva på näringsdrycker – framför allt så blir det dyr mat! Men om du fortfarande  känner för att ta en näringsdryck ibland så är det okej att göra det, även om du inte jobbar för en viktuppgång.

Jag åt bara näringsdrycker som tillskott under en kort period. Sedan kunde jag emellanåt äta de för att det var gott, som glass. Men det var inget problem att sluta äta de varje dag. Jag bytte ut de mot vanlig glass, choklad osv. och sedan övergick till större mellanmål. I perioder oroade jag mig över att min kärlek till dem skulle göra mig tjock, men sådant är inte fallet. Idag äter jag inte näringsdrycker och inte heller är jag tjock.

Det är ätstörningen som oroar sig över att du inte kommer att kunna sluta. Ätstörningen vill inte gå upp i vikt. Men du vet nog att du skulle må bra av det just nu, och du vill ju äta dina näringsdrycker – så gör det! Det kommer att komma en dag där du inte är lika sugen, en dag där du vill prova äta något annat och då gör du det. Det är ju trots allt vanlig mat som vi ska livnära oss på. Näringsdrycker är bara ett tillskott. I och med att du närmar dig din målvikt kan du försöka trappa ned på näringsdryckerna. Äta ordentligt med mat istället och se hur det går. En sak i taget. Just nu behöver du äta dina mumsiga näringsdrycker och gå upp i vikt – gör det.

 

Tags: , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp