Nu är det jul i vårt hus

December 24th, 2014

Ska det inte bli en spännande dag? Hur kommer denna julafton att bli? Och framför allt: Hur kommer man att hantera julmaten?

Jag tror att julafton kan kännas både spännande och ångestfull. Men är inte detta ett ypperligt tillfälle att testa sina vingar. Hur mycket friskare har man blivit? Hur hanterar man det? Och vad har man kvar att lära?.

Det är lätt att bygga upp förväntansångest. Den grundar sig i bilder, föreställningar om att det kommer bli jobbigt. Men det behöver inte bli det, och om det blir det får man väl tillräckligt med ångest i stunden, så inte behöver man ha det i förväg i alla fall.

Mig slog det här om dagen att julmat faktiskt är väldigt hälsosam mat. Lax, ägg, potatis, kött, ost, rödbetor, …, ja massvis med näringstiktig mat! Den största anledningen att det framstår som ohälsosamt är att de flesta äter väldigt mycket mat. Vilket egentligen är helt ok en dag eller två. Så vill du njuta och äta dig proppmätt – kör på. Känns det väldigt jobbigt – utgå ifrån tallriksmodellen eller matlistan här.

Sen vill jag påpeka att julen handlar inte bara om mat. Glöm inte bort att uppskatta, både andra och er själva. Tillåt er att ta en paus från vardagen, en paus från ätstörningsmonstrena och njut av de små saker livet har att erbjuda. Idag är en tid för vila, återhämtning och kärlek. Både till andra och er själva.

Tags: , , , , , , , , ,

  • http://www.thisishowitworks.blogg.se/ Flickanochhavet

    Ska man njuta av MÄYCKET mat är julen den bästa tidpunkten, just eftersom det översvämmas med BRA mat! Bra mat är det dessutom svårt att äta mer av än vad man egentligen skulle behöva, kroppen är ju en sjukt bra reglerare. Få människor har nånsing “frossat” i lax och potatis, men de flesta kan vittna om att ha frossat i pizza…. Kroppen reglerar sig och fixar det sen om det skulle ha varit så att man inte “behövde” så mycket mat, (vilket jag tror att iingen av tjejerna som läser denna blogg behöver oroa sig om)

    Äter man ordentligt av den riktiga julmaten kommer man antagligen att uptäcka att man inte behöver frossa i julgodiset för att känna sig tillfredsställd heller.

    Så alla tjejer, lassa på med lax och potatis, med mycket riktigt smör, små gröna söta ärter och det ni tycker bäst om på julbordet! O viktigast av allt, stressa av och sov!

    fira julen, fira god mat av fina råvaror, fira glädjen och givmildeheten, och framförallt, fira kvinnligheten och det DIN kvinnokropp säger åt dej!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp