Nu känner jag mig riktigt less – enough is enough!

March 29th, 2013

Efter en lunch-träff tillsammans med en inspirerande Beatrice har det dykt upp en del tankar hos mig…

Vi köpte sallad från Hemköp och provade de nya loka smakerna.

Vi köpte sallad från Hemköp och provade de nya loka smakerna.

Jag inser hur förbaskat less jag är på att tänka på mat. Mat är inte siffror, viktuppgång eller onyttigt. Mat är kroppens bränsle, mat är gott och mat är spännande.

När? Vad? och Hur mycket?
Det är frågor som jag är trött över att behöva ställa till mig själv. Ens liv ska inte behöva kretsa kring mat och ätande. Tankarna ska inte fokuseras på mat och ätande. Det ger en inget tillbaka. Det spelar ingen roll i längden om det inte är en jämn balans var måltid och var dag.

 1. Man ska inte behöva fundera över när nästa måltid ska bli,
  det ska man känna på sig.
 2. Man ska inte behöva fundera över vad man ska äta,
  man ska kunna ta det man vill ha.
 3. Man ska inte behöva mäta upp en portion,
  det ska man kunna se.
 4. Man ska inte behöva fundera om man har ätit för mycket/lite,
  det ska man känna.

Som sagt är jag bara riktigt less på att livet ska fokuseras så extremt mycket kring mat. Visserligen är mat en essentiell del av livet, men det är inte allt. Till livet hör det så många andra fantastiska saker. Så många saker som inte längre kan fokuseras på, då maten upptar hela synfältet. Jag har lagt ned mer än två år av mitt liv på att dagligen tänka på vad jag äter. Det har inte gett mig lycka. Nu får det vara nog. Jag orkar inte längre bry mig om matens sammansättning så länge den är någorlunda hälsosam. Jag orkar inte ens oroa mig över vikten. Efter idag inser jag återigen att normalvikt fortfarande är smal. Jag vill bara komma upp till normalvikt så jag kan bli frisk, släppa den här skiten nu and only focus on living!

Tags: , , , , , , ,

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Åh, så himla sant!! Jag är också så förbaskat less på att tänka på mat hela jäkla tiden. Mat ÄR INTE siffror, en fiende eller någonting som man varje dag måste överlista. Mat är näring, bränsle, gott, en del av livet – bland allt annat här i livet. Livet är så mycket mer.

  • soelas

   Precis! Den inställningen kan vi ta osss långt med! 😀 bra skrivet!

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Nu han jag skicka lite för tidigt, men du har så himla rätt i det du skriver! :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp