Nyttig, lättlagad och GOD lunch!

March 3rd, 2013

Idag bjöd min käraste vän på lunch här, eftersom hon skulle följa med som “mental-support” till dagens livsutmaning. Det blev min älskade pasta och tonfisksås (med viss modifikation). Den uppskattades väldigt mycket så nu delar jag med mig receptet här också. :)

Tonfiskpastasås (2-3 pers)

 • 1 msk matfett – lägg i en kastrull på hög värme
 • 1 burk tonfisk i vatten – töm i kastrullen och sänk värmen något
 • 1 stor morot – skala, riv grovt och lägg i kastrullen
 • 1½ burk creme fraiche – töm i kastrullen och sänk till svag värme
 • 1 torkad chili, salt, svartpeppar, citronpeppar, rosépeppar och vitpeppar – krydda lite av varje

Servera med färgglad pasta! 😀

Dagens lunch: pasta och tonfisksås

Dagens lunch: pasta och tonfisksås

Min portion (inte den största, men alldeles lagom till omständigheterna) :) Mumma!

Min portion (alldeles lagom  stor till omständigheterna)  Mumma!

 

 

Tags: , , , , ,

 • disqus_i6q3MReDyz

  va gott det verkar! =) känns dock som ett en tonfiskburk är lite lite för 2-3port? kram

  • soelas

   Jag förstår vad du menar. Men det är ju inte endast en tonfiskburk utan även några dl creme fraiche. :) Brukar även ha i ett paket crabfish, men det gjorde jag slut på sist då jag tillagade denna sås..

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp