Oacceptabelt med lågt blodsocker

August 9th, 2012

Hela världen blir kaos!

Det är något som jag inte riktigt kunnat pekat ut förrän när jag började äta riktigt. Det är viktigt med regelbundenheten för mig. Annars kommer huvudvärken, yrseln, dåliga humöret och kaoset som ofta leder till sammanbrott.

När man har varit med om en svält så har man tömt kroppens alla depåer, reservförråden. När man äter tillräckligt, normala portioner, precis det kroppen behöver så fungerar man helt okej. Men så fort den påfyllnaden tagit slut så har inte kroppen några reserver att ta utav för att fungera. Detta innebär att man som underviktig är mycket känsligare för lång tid mellan måltiderna.

Jag måste oftast äta inom tre timmar. Om jag endast fikat något som jag inte blivit helt mätt på så måste jag äta en större måltid inom kortare tid. Idag blev middagen försenad, och jag höll på att gå under golvet.

Utomstående har svårt att förstå hur lång tid utan mat påverkar en. Eftersom de aldrig ha behövt uppleva denna marginella tillgången på energi. Deras kropp har ju reserver att ta av så de märker sällan av samma blodsockerdipp som en annan gör.

Jag kände mig kränkt. När jag berättar för min familj gång på gång hur viktigt det är att jag får mat när jag planerat, annars blir blodsocker nivån rent åt helvete och det enda man får höra tillbaka är att man ska skärpa sig och sluta gnälla..

Men middagen var riktigt mumma! Farsan blev chockad över att jag åt upp, han trodde inte att det där fick plats i min mage. Jag övervägde till och med att ta mer för att jag inte blev så mätt. Haha :D

Det är dags att börja fylla på mina depåer. Jag kan inte gå runt och vara så känslig bland folk.

Tags: , , , , , , ,

 • http://justtobethin.wordpress.com Sofia

  Känner igen det där! Dom runt en tycker man är jobbig som är noga med mattider och så, men man vet nog vad som är bäst för en själv. Missar jag en måltid blir det verkligen jätte jobbigt..
  Älskar verkligen din blogg! Får en mer motiverad att bli frisk :)

 • http://trytobehappy.blogg.se Hanna

  Känner faktiskt igen mig lite, att de utomstående inte förstår vikten av att det verkligen är viktigt med stort V att äta regelbundet, särskilt om man äter många mål per dag ( för då blir det ju massa knas med mellanrum mellan måltiderna andra måltider förskjuts ).

 • http://truthbetoold.blogg.se e

  Åh, äntligen får jag svar!! Har gått och känt mig hur glupsk som helst när jag hinner äta flera måltider innan min familj, hur de kan äta frukost och sen nget mer fram till middagen.. När jag själv MÅSTE äta var tredje timme..

 • http://editpedit.blogg.se Edit

  Känner igen det där SÅÅÅ mycket! Min familj har ett helt annat mönster än jag. Det spelar ingen roll för dem om middagen blir lite senare, om man hoppar över lunch och bara äter ett mellanmål och sen äter jättemycket på kvällen. För mig är det hela världen. Om middagen blir 30 min senare än sagt kan jag få totala sammanbrott, börja gråta, känna paniken äta upp mig och jag fattar egentligen inte varför.

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp