Om det blivit för lite..

January 10th, 2013

Ibland kanske det omedvetet blir en för liten portion. I alla fall för liten i förhållande till hur hungrig man är. Då kan det vara svårt att ta mer..

“Blir det för mycket då?”
“Tänk om det var tillräckligt från början?”
“Jag kanske är mätt ändå..”

Tankarna börjar surra och alldeles för ofta slutar det med att man struntar i att ta mer. Bara en stund efteråt kommer det lilla suget som säger att det blev för lite ändå! Ska man behöva hålla sig ända till nästa måltid då? Är det “för sent” att äta något mer? Vad ska man göra för att nöja sig?

Här ser ni min frukost. Jag kände och ser nu i efterhand på bilden att det blev lite för lite yoghurt .

Självklart ska man ta mer om man vill! För min del så brukar jag tycka att det är lättare att “lägga på” något extra. Jag hade kunnat tagit mer yoghurt, men så vill jag ha bär, flingor och müsli också… det hade jag ju redan ätit en skål med (även om det blivit för lite). Vad kan man lägga till på måltiden för att bli nöjd?

 1. En frukt
 2. En extra macka
 3. En godisbit

Frukosten avslutar jag gärna med ett äpple om jag inte blivit helt mätt. Efter lunch/middag tar jag hellre ett extra knäckebröd (om jag inte är mer sugen på annat).

Blir man inte nöjd ändå så kanske man bör överväga att äta något mer rejält för då HAR man ätit för lite.

Tags: , , , ,

 • http://www.josefineandersson.se JOSEFINE ANDERSSON

  Det är aldrig fel att ta mer. Jag tar alltid en till portion, när jag är hemma eller hos min pojkvän, om något är gott haha.. varese jag är hungrig eller inte :) det skulle jag aldrig gjort när jag var nere och lyssnade på ana. men hallå, hon är en idiot ;)!1

  • http://Soelas.se Soelas

   precis! är man mer hungrig så är det ju mer mat man behöver! 😀
   För mig är det svårare att ta mer, då jag oftast redan gjort portioner i matlådor också gillar jag att avsluta måltiden med ett äpple.
   haha, tack för din sköna kommentar 😀

 • Sandra

  Kan man vara underviktigt och ha en atstörning utan brister i kroppen?

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp