Påverkas inte av andras felaktiga uppfattningar om hälsa

March 5th, 2013

Har du något tips på hur man kan sluta att jämföra sig med andra, så fort någon säger att dom ska ner i vikt får jag panik.. speciellt när dom redan är smala.. jag mår dåligt när folk säger det..

Hon är smal, han äter det där, han är benig, hon äter inget, hon äter allt, hon är tjock, han äter mindre än mig, hon har smalare ben än mig, har denne en ätstörning?

Allt för ofta jämför vi oss, allt för ofta dömer vi andra. Allt för ofta tänker vi på utseende och allt för ofta är vi så hårda mot oss själva. Vi ska vara smalare, äta mindre, snyggare, träna mer och hälsosammare. Man är bra om man går ner i vikt och det är beundransvärt att hålla sig ifrån sötsaker.

Vi kan skylla på media och skönhetsideal hur mycket vi vill, men vi kan inte riktigt påverka det idag. Framför allt kan vi inte påverka hur andra agerar utefter dessa. Det vi kan påverka är vårt eget beteende och sedan uppmärksamma andra om vad som egentligen är ett sunt matförhållande.

Jag påverkas också lätt om folk i omgivningen talar om mat, hälsa osv. De är inte konstigt att det är frustrerande. De har ju ofta så fel och där sitter en själv med all vetskap om vad som är “rätt”. Ibland kan man inflika eller påpeka vilka konsekvenser deras kost kan ha på deras hälsa, men väljer de att inte lyssna så är det ingen idé att tjata. Folk hör det de vill och man kan som sagt inte förändra andras beteende.

För att man själv inte ska bli indragen i andras “felaktiga” matprat och dieter brukar jag kaxa till mig ordentligt för mig själv. Låt de tro så fel, jag vet vad som är rätt. Himla med ögonen åt deras fixerade kommentarer, jag vet att det bara är knasprat. Låt de mixtra med maten om de vill, jag vet vad som är hälsosamt. Låt andra lägga ned tid, energi och skitsnack på att bli mer hälsosamma – jag har varit där, jag har gjort det, jag har lärt mig allt om det och nu vet jag bättre!

Låt inte andras dåliga beteende influera dig. Du vet vad som krävs för att du ska må bra – lita på det!

Nu var det extrapris på Lidls mellangrova - och jag kan återförenas med mina älskade äggmackor!

Nu var det extrapris på Lidls mellangrova – och jag kan återförenas med mina älskade äggmackor!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 • camilla spång

  Du har så rätt. Folk har så ofta fel om vad de tror är hälsosamt och inte, det är svårt att inte bli frustrerad och att inte lägga sig i.

  Idag kan det inte vara mer hets om hur man ska träna, äta, leva, göra. Det är överallt i tv, tidningar, Facebook, Instagram, bloggar.Själv blir jag galen på det! Men blir man lätt påverkad så kan det vara bra att stänga av sådant en period (iaf om man kämpar med ätstörning och blir påverkad )

  Det man också måste göra är att fokusera på sig själv.Sitt egna liv! SKIT i vad alla andra gör, för vad dom gör påverkar inte mig vad jag vill göra i livet eller hur jag vill se ut. Deras liv är inte mitt liv. Mitt liv blir varken bättre eller sämre av att andra tränar eller äter “nyttigare”.

  Tack för en inspirerande blogg! Du hjälper mig :)

  • soelas

   Tack själv för din kommentar! Du verkar resonera helt rätt! 😀
   Kram

 • http://www.sofiayit.blogg.se/ Sofia

  tack för svar.. jag ska försöka tänka på det du sa

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp