Plugg och myskväll

July 17th, 2013

För de flesta är det sommarlov, och nog har jag tagit mig ett rejält lov också. Dock pluggar jag även under sommaren och det kan man inte skjuta på för alltid. För att ta vara på sommarens trevligheter och samtidigt sköta skolan är det optimalt att ta en eftermiddag tillsammans med bästa vännen. Det blev plugg, tjejsnack, middag och snart väntar en filmkväll med The Last Song. 

Det är väldigt givande att ha en bästa vän som är så förståndig som min. Vi har båda en psykisk sjukdom att kämpa med i bagaget och det är fantastiskt hur lärorikt det kan vara att dela med sig. Dessutom visade det sig att hennes kurator också hade dragit en liknelse med “Bordsben” som min gjort för mig. Kloka behandlare och kloka tjejer. Vi må ha våra nedgångar och bakslag, men med verktygen att ta över världen! 😉

Bästa vän bjöd på middag

Bästa vän bjöd på middag

IMG_0486

Med efterrätt!

Med efterrätt!

Tags: , , , , , , ,

 • Angelica

  Hej jag har lite småpanik här… Höjde mitt kaloriintag till 2000 och har sen dess bara skenat rakt upp i vikt! Förstår ingenting, jag tränar ju varje dag och det borde balansera ut sig men det gör det inte :( Har på två veckor gått upp FEM kilo och magen är stor som en ballong. Mitt bmi är väl till och med snart normalt om det fortsätter i den här takten.. Vet att det låter jätte fånigt men undrar om du har några tips? Vill verkligen inte gå upp mer nu så antingen måste jag väl sänka till 1500 eller något? Problemet är att jag blir så himla hungrig på det :/

  • soelas

   Hej hjärtat!
   Som du beskriver det så tror jag inte alls att du har gått upp i kroppsmassa. Hur har dina toavanor sett ut? Det finns risk att du fått förstoppningar i tarmarna och då blåses naturligtvis magen upp eftersom det tar plats och väger.
   Sedan ska man inte vara för noga på just kalorier – det är missvisande. Man kan omöjligt veta exakt hur många kalorier det är i maten och att ens försöka veta exakt är meningslöst. Man vet inte heller hur ens kropp förbränner dessa. Det går endast att uppskatta och jag antar att det är det som du gör. En uppskattning kan vara fel åt flera håll.

   Kolla istället på dina portionsstorlekar och är de inte över det normala så ska du inte oroa dig. Din kropp vill inte ha 1500 kcal, den behöver bevisligen mer! Och är du underviktig så kan det vara så att din kropp strävar efter sin balansvikt. Det ska man lita på <3

   • Angelica

    Hejsan tack för svaret! Lite fånig kommentar känner jag nu i efterhand. Tänkte inte logiskt alls, dels hade jag precis ätit innan, hade kläder på mig och det var en helt annan tid än den jag brukar väga mig på. Men just när jag såg siffrorna så tog ångesten över i alla fall. Du har nog helt rätt angående att kroppen strävar efter en mer normalvikt det är bara väldigt svårt att acceptera. Även om jag vet att jag är smal så vill jag fortsätta vara underviktig som en sorts bekräftelse på att det verkligen stämmer.

    Har i vilket fall bestämt mig för att slänga vågen nu! Den tar alldeles för mycket energi och ger bara en himla massa ångest hela tiden. Jaja tack för en svinbra blogg! :) <3

    • soelas

     Fantastiskt roligt att höra vilken insikt du har fått! :) Du verkar vara klok. Lycka till med allt och tack så mycket!
     Kramar

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp