Projekt fitness!

October 18th, 2013

Tack vare fina kommentarer från er läsare får jag större insikt och förståelse i frågor kring ätstörningar och ett hälsosamt liv. Fortsätt att dela med er av era synvinklar och tankar!

Av idag är vi omringad om uppmaningar kring träning och “fitspoo” har blivit ett mode. Det är skillnad på att träna för att man mår bra av det och för att det är kul, än att tvinga sig själv till att äta begränsat och plåga kroppen genom extrema träningspass.

Tidigare var jag kritiskt till det mesta som hade med kosttillskott och “fitness” att göra. Anledningen var att jag ansåg att man ska kunna få i sig det kroppen behöver via vanlig kost. Det är inte konstigt att jag förespråkar vanlig mat istället för kosttillskott. Jag har ju provat ätit för lite mat själv och jag vet att det inte fick mig att må bra – dessutom är ju mat gott! Men jag har kommit på mig själv, varför ska jag vara emot någonting som jag aldrig provat?

Kosttillskotten ska vara ett komplement till de övriga måltiderna och inte en ersättning. Tränar man väldigt hårt och vill få ut mer av sin träning så kanske det är gynnsamt att använda sig av tillskott (?). Det finns ju trots allt någon anledning till att så många förespråkar det, en anledning är förmodligen för att det är trendigt, men skulle man fortsätta använda sig av det om det inte var givande?

Jag ska genomföra ett projekt, där jag ska testa lite olika kosttillskott under en period och utvärdera. De flesta uppdateringarna kommer ske via instagram, eftersom jag inte vill lägga allt för stort fokus på fitness här på bloggen. Men var beredda på att det kommer uppdateringar kring produkterna även här.

IMG_0204red

Fått hem ett paket med olika smakprover från fitnessguru. Spännande!

 

Tags: , , , , , , , ,

 • Lotta

  Jag skulle tro att de flesta som använder kosttillskott gör det eftersom maten idag bara innehåller ungefär 10-20% av den näring som den gjorde för 100 år sedan. Så även om man äter bra mat och mycket ekologiskt så är det nästan omöjligt att få i sig all den näring man behöver även om man inte tränar. Nu pratar jag förstås inte om proteinpulver och bulkmedel, utan om vitaminer, mineraler, aminosyror osv som lrävs för att vi ska hålla oss friska och må bra. Problemet är att kroppen anstränger sig i det längsta för att klarar sig på det den får men en dag så går det inte längre och så blir man sjuk i något som man inte begriper var det kommer ifrån.

  http://bloggnyheterna.blogspot.se/

  • soelas

   Intressant synpunkt! Men enligt dietister och andra kostrådgivare finns det ju riktlinjer som visar på ett ungefär vad och hur mycket vi behöver äta för att få i oss tillräckligt. I dessa bedömningar står det inget om kosttillskott. Det ska alltså kunna gå att få i sig det kroppen behöver via den vanliga kosten.

   Dock kan det vara så att alldeles för många är har problem med att hålla en balanserad kost och få i sig det de behöver. Då kan det underlätta att ta kosttillskott, men det ska inte vara ett förstahandsval.

   Tack för din kommentar! :)
   Kram

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

 • Pingback: cash money loans()

 • Pingback: direct payday loans in canada online lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com heroin addiction treatment()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp