Proteinbar vs. chicken nuggets

November 24th, 2013

Observera att detta inlägg handlar om näringsinnehåll och kalorier, känner du dig väldigt känslig vill jag påpeka att detta endast är en mycket intressant jämförelse!

Ni som följer mig via Instagram kanske har lagt märke till att jag föredrar att beställa chicken nuggets i samband med ett arbetspass på McDonald’s. Jag har gjort en intressant observation när jag betraktade näringsinnehållet i ett 4-pack McNuggets. Det slog mig ganska snabbt att kalori-, protein- och kolhydratsmängden nästan motsvarade en måltidsbar, vilket fick mig att studera saken noggrannare.

IMG_0569

näring bar

Proteinbar från fitnessguru vs. chicken nuggets från McDonald’s

Utifrån dessa tabeller går det att konstatera att ett 5-pack McNugget’s skulle ge motsvarande energi-, protein- och laktosmängd som en “typisk” proteinbar. Skillnaden blir dock att nuggetsarna innehåller några gram mer fett än barsen, men att barsen däremot innehåller snäppet mer kolhydrater. Detta innebär att en portion Chicken Nuggets är ett perfekt mellanmål att variera sig med. Jag påstår inte att det ena är “nyttigare” än det andra, men det är fascinerande att mat som anses vara så “onyttig” ändå håller en god balans mellan näringsämnena.

Är det bara jag som tycker att detta är fascinerande?!😀

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 • Flickanochhavet

  En MYCKEt essentiell aspekt är dock transfetternas andel. Kan tro att det är mer transfetter i kycklingnuggets

  • soelas

   Absolut! Det är ju skillnad på fetter och dess inverkan på kroppen, men så länge man håller sig inom en rimlig mängd har det knappast en essentiell inverkan på hälsan.

 • Flickanochhavet
 • Amanda

  Tack för en blog som handlar om hälsa utan att lägga upp massa bilder på smala tjejer och massa sånt fitspo skit, så himla befriande att slippa se sånt och känna sig dålig!

  • soelas

   Tack Amanda! Det är riktigt roligt att höra! :)
   Det är ju skillnad på fitspoo och att leva,äta,träna sunt!
   Du är grym! Kram

 • Anonym

  Hej! Läste igenom några av dina första inlägg – WOW, vilken resa du gjort. Imponerande! Blev dock nyfiken på vad du tänker och känner när du läser dina gamla inlägg? Känner du igen dig själv och de tankar du hade då? Kram och tack för all inspiration du ger!

  • soelas

   Hej! Åh, tusen tack! Vad roligt att höra! Och jag håller nog med dig också. Kollar jag tillbaka på hur jag var under sjukdomen så märker jag tydligt hur mycket mindre både jag och mitt liv var. Det var så begränsat av anorexin, som att man levde i en abstrakt liten låda och inte kunde se utanför väggarna. Nu när locket har öppnats känner jag en lättnad över att kunna tänka mycket mer fritt och andas samma luft som andra. =)
   Kramar tillbaka!

 • Pingback: quick cash loans()

 • Pingback: direct online payday loans how do they work lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com drug rehab()

 • Pingback: calculate bmi()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp