Rutin för bra vanor

February 25th, 2013

De dagar som matvanorna är bäst på, är de dagar som man har rutiner. Det är inte bara rutiner med måltiderna utan även rutiner i vardagen. Det finns ett tydligt samband mellan mitt regelbundna ätande och dagar som jag pluggar och jobbar. Emellanåt är det givande att kunna spontanäta, kanske inte äta riktiga måltider  och gotta sig lite extra. Men det är viktigt att ha en rutin att återgå till efter en period i oregelbundenhet.

När jag går i skolan måste jag..
..kliva upp en viss tid och äta frukost då.
..äta mellanmål under föreläsningen.
..äta lunch mellan 12:00-13:00.

När jag jobbar måste jag..
..äta mellanmål precis innan.
..äta middag efter 19:00.

När jag tränar måste jag..
..äta ett extra mellanmål under träningen.

Det är sant att vi mår bättre av en regelbunden kost. När man är inne i sina vardagsrutiner så behöver man inte tänka lika mycket på mat som man gjort tidigare. Man vet när man ska äta, man har packat med sig vad man ska äta och man vet att man behöver maten. (OBS: vi behöver alltid maten, men det är inte alltid som man får att ätstörningen håller med).

Tags: , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp