Så äter jag ungefär på en dag

November 20th, 2014

Hur mycket äter du ungefär på en dag? och så undrar jag även
om du följer matschemat som du fått från idun eller om du äter mindre?
Fortsätt kämpa!
– secretgirla.blogg.se 

Ja och nej, jag utgår alltid ifrån matschemat men följer det inte till punkt och pricka. För mig blir det snarare en belastning än till hjälp att vara så noga med måltiderna. Jag ser matschemat som ett stöd och en bra utgångspunkt, men någonting jag inte kan tillämpa fullt ut i min vardag. Det viktigaste för mig är att jag äter tillräckligt och försöker att hålla det regelbundet under dagen. Men regelbundenheten dagarna sinsemellan blir svårare eftersom jag inte vaknar samma tid varje dag, och det tycker jag är fullt normalt, medan andra kanske hellre känner ett behov av att kliva upp samma tid för att äta frukost samma tid. Det viktigaste är att det inte blir för lite.

För att ge detta någon rättvisa kan jag ge exempel på en “Idun-dag” och en helgdag. :)

idun matdag

Observera att detta är en generell sammanställning utifrån att studera mina matdagböcker. För att besvara på din fråga så skulle nog min bedömning vara att jag snarare äter mer än matschemat från Idun än mindre. Till en början gick jag upp något kilogram, men nu står jag relativt stilla i vikt. Till detta tränar jag även 3-6 gånger per vecka (beroende på hälsotillstånd) och ibland blir det något extra snack här eller där, och ibland kan det faktiskt bli lite mindre också. Det viktigaste för mig är att jag inte går hungrig. Jag har rent ut sagt blivit rädd för att det ska leda till att förstöra min träning. 😀

Tags: , , , , , , ,

 • me

  är det inte lite coolt? Att du inte rusade upp i vikt efter att ha ökat matintaget så? Tycker jag iaf :)
  Eller rör du dig massa mer på dagarna nu jämfört med innan?

  • soelas

   Helt ärligt så är faktiskt så att jag rör mig mindre under dagarna nu. Kanske är det så att jag fått mer energi till träningarna och då kan få ut mer utav dem (?).

   Nej, rusade upp gjorde jag väl inte, men visst har jag gått upp lite. >.<

 • Freja

  Tack så jättemycket för ditt tidigare svar till mig Soela!
  Jag får lite extra motivation av det, och av att läsa dina inlägg. Jag påbörjade min terapi för en månad sen och det funkar superbra. Jag är som frisk, förutom att vissa fortfarande kallar mig underviktig. Jag vågar inte riktigt lita på hur hungrig jag är, utan lägger på som det ser bra ut på tallriken. Jag vill gå upp lite i vikt och jag äter 2 mellanmål av en macka eller yoghurt och müsli varje dag. Mellanmålen blir lite större ifall jag springer. Jag löptränar 3 ggr i veckan. Än så länge har jag gått upp 2 kg av att äta mellanmålen, men står nu stilla sen några veckor tillbaka. Ska man verkligen öka mängden mat även fast man inte är hungrig? Jag som ville lyssna på min hunger… Det kanske inte är så viktigt att väga 50 kg till 163 cm. Jag lever kanske fullt ut ändå :)

  Ha det super!

  • soelas

   Hungern anpassas ju utefter vilket matintag kroppen får. En person som är van att äta halva portioner blir ju mätt på lite mer än så, medan deras kropp egentligen kanske skulle behöva mer än dubbelt så mycket.

   Det viktigaste är att inte fokuset ska vara att ligga kvar på den vikten du har, utan tillåta dig att gå upp mer om din kropp vill. Annars är det ju olika var vi har vår “normalvikt”. Jag själv är ju rätt så liten av mig.

   Mellanmålen säger ju inte så mycket om man inte vet hur du äter resten av dagen. Rekommendationer är annars tre mellanmål om dagen, men det beror ju som sagt hur man äter i övrigt. :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp