Sjuka sjukdomen

August 23rd, 2012

Förutom att man ignorerat kroppens behov genom att svälta och motionera över drivet så har man misshandlat sig själv på så sjuka sätt. 

Idag kom jag på tankar över hur sjuka saker man har gjort, saker som man inte ens fattade var sjukt då. Så onödiga saker som man pinat sig igenom, utan att ens få något bra för det. Vad trodde man att man skulle vinna? Lycka? Glädje? Det har varit en plåga som bara lett till motsatsen. Man tvingade sig själv ner i helvete.

Jag tänker tillbaka på de gånger som man varit såå trött men ändå inte kunnat tillåtit sig själv att vila. Man skulle stå och gå så mycket som möjligt, även om kroppen protesterade, benen orkade knappt bära så var det inte värt att vila. I vila förbrände man inte lika mycket kalorier, tänkte man. Om man ätit under dagen så kunde man verkligen inte sitta still.. då “fick man ju energi i kroppen”, då hade man ingen rättighet till att vara trött.

Idag efter lunchen tog jag mig en tupplur, för att jag helt enkelt var trött. Det spelar verkligen ingen roll om jag nyss ätit eller ej, för i det långa hela så förbrukar kroppen den där energin ändå. Dessutom går det åt en hel del till att bara ligga still också.

Det skrämmer mig när jag inser hur sjuk man egentligen varit. Vilka sjuka grejer man sagt, gjort och tänkt utan att förstå det själv. Varför har man tvingat sig själv att motstå kroppens egna behov så pass brutalt?!

Tags: , , , , , , , ,

 • http://addictedtorunning.blogg.se Em

  åh. jag får alltid dåligt samvete när jag “latar mig” mitt på dan!! även om jag sovit dåligt på natten så är det förbjudet att vila (om jag inte är sjuk eller nåt)

  • http://Soelas.se Soelas

   Det ska inte behöva vara så. Är man trött så behöver man vila! Punkt!

 • Ellinor

  Jag blir så ledsen när jag vill bli frisk, egentligen, men fortfarande gör saker som det här. Det får mig att inse hur mycket ätstörningen styr i mitt liv. Tack för att du bloggar, du får mig verkligen att fortsätta kämpa! Ta hand om dig, det ska jag försöka göra med mig själv

  • http://Soelas.se Soelas

   Känner igen det. Man blir frustrerad på sig själv när man motarbetar sig hela tiden. Det kommer en skede när man inte orkar hålla på så längre, när man inser att man faktiskt behöver jobba hårdare och KÄMPA emot på riktigt. Det tar tid, allt man gör till det skedet är att skjuta det framför sig och dra ut på tiden ännu längre.
   Tack vännen, hoppas du hittar rätt :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp