Skönheten inom oss själva

August 19th, 2013

”Var skall ni söka skönheten, och hur kan ni finna henne, om hon inte själv är er väg och er vägvisare? Och hur kan ni tala om henne, om hon ej själv värver ert tal?”
– Profeten, Kahlil Gibran

Alla talar om skönhet som om det vore något att ständigt sträva efter. Ett ideal är inte tillräckligt, för när tillräckligt många kommit tillräckligt nära förändras det och det är dags att sträva åt motsatt håll. Så som många talar om skönhet idag är det ett behov som aldrig kommer tillfredsställas. I beskrivs skönheten som en hänryckning.

”Det är inte den bild ni önskade se eller den sångfågel ni ville höra, utan den bild ni ser med slutna ögon, och den sång ni hör med öronen stängda”.

Går det att beskriva på något vackrare sätt? Sedan barnsben har vi blivit tillsagda att skönheten finns inom oss, men det är väldigt sällan som vi egentligen mottagit de signalerna. På ett eller annat sätt pågår det ständigt tävlingar kring vem som ser bäst ut på utsidan. Även om dagisfröknar och föräldrar säger åt oss att skönhet finns på insidan, så växer vi upp i en omgivning som hävdar annat.

Det är inte fel att vilja se bra ut, men de flesta bär redan skönhet och låter istället missnöjet driva utseendefixeringen till det extrema. Allt i ens värld skapas av ens egen uppfattning kring det. Tänker vi gott om oss själva så kan vi tillfredsställa behoven att vara tillräckligt bra, istället för att ständigt sträva mot ouppnåeliga ideal som ständigt förändras och aldrig tillfredsställer behoven.

”Skönheten är evigheten, betraktande sig i en spegel. Men ni är evigheten, och ni är spegeln.”

Tags: , , , , , , , , ,

 • Amanda

  Jag läste i ett inlägg om att bli vig, jag var det än gång i tiden när jag var “liten” gick i klass 5.. o nu ska jag börja 2:an på gymnasiet.. Tror du jag blir vig lätt ifall jag övar på det varje dag eftersom jag har varit vig innan? ( vill kunna gå ner i spagat igen) o kanske split.. :)
  Men ja tillbaka till inlägget du skrev.. då såg jag denna bilden http://soelas.se/?p=2082
  Vad behöver man träna för att bli så vig som första bilden? för det är nämligen så jag vill kunna stå :) ( jag vill bara vara som på första bilden, inte som dom andra) :) är det både split,spagat och den övningen? o hur lång tid tror du det tar? :)
  För som sagt, jag har ju varit vig en gång i tiden, men vill få tillbaka min vighet :)

  • soelas

   Hej Amanda! Vad roligt att du frågar om tips att bli vig. För att kunna dra en s.k. scorpion krävs det att man är vig i ryggen. Det bästa är att sitta i spagat och luta sig bakåt. Även att ligga på mage och försöka nå huvudet med fötterna. Men se till att du är uppvärmd innan du stretchar! Det är så lätt att skada sig. Speciellt ryggstretchning kan leda till ont i lännryggen.
   Så värm upp, stretcha, och var försiktig om du inte känner dig riktigt varm. Är man riktigt varm i musklerna så är det bara att pressa! 😀

   • Amanda

    Tack för ett jättebra svar! men hur lång tid tror du det tar ca? :) och måste jag kunna gå ner i spagat innan jag testar o göra den övningen? med tanke på att du skrev ” det bästa är att sitta i spagat och luta sig bakåt” , eller räcker det med att sitta på golvet med benen så som benen är när man sitter i spagat? o sen luta sig bakåt även ifall man inte kommer ner riktigt i spagat? 😀

    • soelas

     Det är svårt att säga, men stretchar man varje dag så går det nog på någon månad. :)
     Eftersom du kommit ned förut så kan det gå snabbare också. Det är alltid bra att luta sig åt olika håll när man stretchar – då kommer man åt olika muskler.
     Massvis med lycka till! 😀

     • Amanda

      Tack! 😀
      Nu ska här kämpas!! 😀

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

 • Pingback: Payday Loans()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp