Släppa kontrollen

March 26th, 2012

I friskhetens tecken tog jag en dag igår UTAN att räkna kalorier och mest gå på hur jag “ska” äta, och hur hungrig jag känner mig. Jag kände faktiskt inget behov av att räkna heller. Så idag har jag hållit mig undan det också. En stund kändes det som att jag fått i mig för mycket och jag ville kolla. Men jag tänkte “spela roll” och gick vidare med dagen.

NU innan middagen kände jag att jag bör faktiskt kolla hur det gått. Men jag bestämde först vad jag ska äta resten av kvällen (så att jag inte får panik och drar ner).

Resultatet blev alldeles för lite(!) Åh, herregud det trodde jag inte. 1400-1500 igår, och idag blir det ca 1750kcal med alla måltider. Det har fått mig att lätta på kontrollen. Det bevisar att om jag inte räknar så behöver det inte sticka iväg om jag äter som jag ska och känner. Jag VÅGAR mer nu. Jag gör ett framsteg i mitt tillfrisknande, där jag minskar kalorikontrollen.

Tags: , , , , ,

 • http://pavagned.blogspot.com Tua

  Åh, grattis 😀
  Det är så härligt att slippa räkna så mycket, det tjänar ju ändå ingenting till när man inte ska ned vikt och ingen (i princip) frisk räknar. Var dock lite försiktig med att släppa det för mycket, för ätstörningen kan lura väldigt mycket :S Jag tror dock att det här kommer att gå galant!

  • http://Soelas.se Soelas

   Tackar! 😀
   Det är sant, jag har märkt att man lätt lurar sig själv lite. Tror att man äter bra, men ändå tar mindre “utifall”..
   Ska räkna på slutet av dagen, inte under dagen :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp