Smaksatt kvarg på snålt vis

January 24th, 2014

Något utav de godaste mellanmålet man kan äta är just smaksatt kvarg. Favoriten är vaniljkvarg, men kilopriset är ju så brutalt dyrt – vem har råd med det? Inte studenter i alla fall! Någon gång ibland unnar jag mig att köpa hem det, och ibland kan det vara på extrapris. Men nu har jag kommit på en lösning för att göra det billigare att få sin “smaksatta kvarg”.

Nog för att naturell kvarg också är aningen dyrt så är det ändå snäppet billigare och det är mycket vanligare att det går att fynda på extrapris. Vanlig yoghurt/smaksatt fil är ännu vanligare att fynda till billigare priser. Tillsammans kan de bilda en smakrik kombination!

IMG_1706

Kvarg på extra pris + blåbärsfil på halva priset

IMG_1708

+ extra bär!

IMG_1709

Efter omrörning har vi fått oss en smaksatt kvarg! :D

 

Tags: , , , , , , , , ,

 • Emma

  Du kan också prova att ha i lite vaniljpulver i kvargen, det brukar jag ha i naturell yoghurt för att ge vaniljsmak :) Finns bland bakgrejer! En burk räcker lääänge!

  • soelas

   Det har jag också tänkt bör vara bra. Är det desamma som vaniljsocker?

   • Emma

    Nja, vaniljsocker utan socker 😉 Det är mald vaniljstång, endast, så det behövs bara lite grann för att ge en väldigt autentisk vaniljsmak :)

 • Ida

  Jag brukar ha lite kanel i för bättre smak! Lindahls kvarg är ändå billigast om man jämför med Ica. Och bäst tycker jag. Härligt krämig och god! Livet som fattig student är inte alltid kul. Men de kan bli kul om man istället för att gråta över ekonomin satsar på att typ klara sig på ett visst antal kronor en dag eller en summa i veckan och så går man antingen med vinst eller + minus noll och kan ändå få ihop as goda rätter!

  • soelas

   Jag har MASSVIS med kanel i… (a) Knäppte bilden innan, för annars hade det bara varit massa brunt. Hehe..
   Jo visst! Jag är ju inte så kräsen på vilken yoghurt/kvarg eller dylikt jag äter. Köper nästan alltid den billigaste, om jag inte känner mig extra sugen på en speciellt smak – då kan jag unna mig den dyrare. :)

 • Vera

  Måste bara få fråga om du medvetet köper produkter med lägre fetthalt eller om det blev så bara den här gången då det var på extrapris?

  • soelas

   Hej Vera! Jag förstår att du ställer denna fråga, jag har besvarat en liknande i inlägget här: http://soelas.se/smaken-ar-som-baken-och-det-ar-inte-fettprocenten-som-avgor/

   Faktum är att jag inte ens lade märke till vilken fettprocent det var förrän jag knäppte denna bild. 😉

   • Vera

    Tänkte nog att bara var en slump, men va ändå lika bra att fråga. Tack för svaret! :)

 • http://www.thisishowitworks.blogg.se/ Flickanochhavet

  Kvarg med en mosad banan är perfekt! Eller med pumpafrön och honung, då slipper man dessutom en massa extra tillsatt socker som speciellt många fettfria produkter har 😀

  • soelas

   Med banan låter riktigt mumma 😀 Men med pumpafrön och honung?! I don’t know.. men kanske kan testa innan jag dömmer. ^^ hehe
   Kram

   • http://www.thisishowitworks.blogg.se/ Flickanochhavet

    Hahah, kanske är jag som gillar konstiga saker 😉 Nötter kanske är mer normalt då, istället för frön 😉

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp