Gröt är bra mat på många hål och kanter. Det går att tillaga på flera olika sätt och med olika gryn. En del påstår sig ledsna på havregrynsgröt efter ett tag och visst kan det vara gott att variera med något annat, t.ex. yoghurt.
Grynblandningar kan vara dyra att köpa jämfört med standard havregrynen. Gröt på bara vanliga havregryn går att variera på många olika sätt för att inte ledsna. Personligen föredrar jag fiberhavregrynen, men köper oftast Lidl’s vanliga.
Standard havregrynsgröt:
- 1 dl havregryn
- 1 nypa salt
- 2 dl vatten
(ca 3 min i micro)
Tips på smakvariation:
- Sylt och mjölk
- Bär och yoghurt
- Kardemumma, äppelmos, kanel och mjölk
- Rivet äpple, kanel och mjölk
- Saffran, russin, kanel och mjölk
- Skivad banan, russin, kanel, kakao, vaniljsocker och mjölk
- Hackad mandel, kardemumma, kanel, kokosflingor och mjölk
- Kanel, ingefära, russin och mjölk (nya favoriten)
Det finns naturligtvis många fler sätt att variera gröten. En del har jag sett tar på jordnötssmör t.ex. Detta är mina favoriter som jag brukar variera mig mellan.

Gröt med banan, björnbär, kanel och mjölk.

Gröt med hackad mandel, socker, kanel och mjölk.
Dagens gröt och den nyupptäckta favoriten:
(med ingefära på)
Pingback: payday loans no credit check()
Pingback: drugrehabcentershotline.com drug rehab()
Pingback: bmi calculator()