Smakvariation på gröten

August 7th, 2013

Gröt är bra mat på många hål och kanter. Det går att tillaga på flera olika sätt och med olika gryn. En del påstår sig ledsna på havregrynsgröt efter ett tag och visst kan det vara gott att variera med något annat, t.ex. yoghurt.

Grynblandningar kan vara dyra att köpa jämfört med standard havregrynen. Gröt på bara vanliga havregryn går att variera på många olika sätt för att inte ledsna. Personligen föredrar jag fiberhavregrynen, men köper oftast Lidl’s vanliga.

Standard havregrynsgröt:

  • 1 dl havregryn
  • 1 nypa salt
  • 2 dl vatten
    (ca 3 min i micro)

Tips på smakvariation:

  1. Sylt och mjölk
  2. Bär och yoghurt
  3. Kardemumma, äppelmos, kanel och mjölk
  4. Rivet äpple, kanel och mjölk
  5. Saffran, russin, kanel och mjölk
  6. Skivad banan, russin, kanel, kakao, vaniljsocker och mjölk
  7. Hackad mandel, kardemumma, kanel, kokosflingor och mjölk
  8. Kanel, ingefära, russin och mjölk (nya favoriten)

Det finns naturligtvis många fler sätt att variera gröten. En del har jag sett tar på jordnötssmör t.ex. Detta är mina favoriter som jag brukar variera mig mellan. :)

Gröt med sylt, kanel och mjölk.

Gröt med sylt, kanel och mjölk.

Gröt med smultron, kanel och yoghurt.

Gröt med smultron, kanel och yoghurt.

 

Gröt med frysta bär, kanel, kardemumma och mjölk.

Gröt med frysta bär, kanel, kardemumma och mjölk.

Gröt med banan, björnbär, kanel och mjölk.

Gröt med hackad mandel, socker, kanel och mjölk.

Dagens gröt och den nyupptäckta favoriten:
(med ingefära på)

 

Tags: , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp