Smörgåstårta!.. igen

June 17th, 2012

Någonting som tillhör studenten måste ju vara smörgåstårta. Det är ju riktigt riktigt gott dessutom. Fast egentligen har jag bara smakat av min egna smörgåstårta, men den är god! 😀 Hemma äter man smörgåstårta, hos andra blir man bjuden på smörgåstårta, sedan hemma ska man äta det igen.

Jag tror inte att det är en maträtt som anorexin föredrar, men min smörgåstårta är utan majonäs och grädde. Den består främst utav creme fraiche och det känns i alla fall bättre. Om inte bättre så tror jag mig tamejfan att det är godare!

Idag ska jag försöka återskapa en balans inom ätandet efter studentens oregelbundenhet. Jag avnjuter två bitar av min smörgåstårta till lunch och förstår inte meningen att vara “rädd” för maten. Jag kommer på mig själv att äta “farliga” saker utan ångest. Det är en enorm lättnad som underlättar. Jag blir glad och stolt över mig själv. 😀

Tags: , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Härligt att du haft en bra student och kunna njuta =)
  Igår hade jag 2års dag med killen, tänkte att fan inget ska få förstöra! tänkte äta allt som jag gjorde innan jag blev sjuk.. på kvällen kom ångesten ikapp.. var på 25års fest och kände att jag bara ville hem och lägga mig och ångra vinet jag hade med mig.. jag stannade.. men inget mer vin, tips?

  • http://Soelas.se Soelas

   Det är en jätte bra inställning! Man får dock inte överskatta sig själv, för då överrumplar ångesten en. Lagom är bäst.
   Jag har lärt mig under dessa dagar att köra på ändå. Jag vet inte om jag rekomenderar det, för det fungerar nog inte alltid. Men ångesten försvinner, och det gäller att hitta tankesätten som håller en på spåret. t.ex. “alla andra äter/dricker detta utan ens en tanke på om det är för mycket”, “det är inte varje dag, hur mycket påverkar det mig i längden?”, “vad hade jag gjort om jag varit frisk? för frisk är väl det jag ska bli!”. :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp