Snart rullas det på igen – vad vill ni se mer utav på bloggen detta år?

January 7th, 2015

Jag ber om ursäkt för bristfällig uppdatering de senaste veckorna. Den främsta anledningen till detta är att min dator har varit på service, men jag förväntar mig att den återvänder till mig i slutet av denna vecka. Sedan har jag även haft fullt upp med tenta-plugg de senaste dagarna, vilket har lett till att bloggandet fått hamnat i frysen ett tag. Men nu har tentan passerat mig och så fort min dator hittar hem igen kommer inläggen att sprudla fram – det finns ju mycket jag har att dela med mig av nu! Det är verkligen mycket som har hänt, både med mig, mitt liv  och min omgivning. Det ska bli spännande att få sätta ord på allt!

Jag vill passa på att be om feedback inför det nya året – bra/dåligt? mer/mindre utav? förslag på nya infallsvinklar? :)

Det är förståeligt om många vill läsa mer om ätstörningar eftersom det är i den änden som skrivandet började. Men ju friskare jag känner mig, desto mer fokus kommer att ligga på sunda synsätt och andra delar i ett friskt liv. Självklart kommer ätstörningen och kampen med den att finnas med, men jag rekommenderar starkt att söka/bläddra bakåt i bloggen emellanåt. Det finns en hel del go’bitar till insikter att läsa om där. 😉

Tags: , , , , , , ,

 • Charlotta

  Hej! Jag har också haft anorexia vägde 35 kg i april. Nu väger jag mer än innan och har därför ett jättesnålt matschema jag knappt blir mätt på. Jag undrar varför vissa kan äta som du och andra inte? Har hund och promenerar minst 1 timme per dag oftast mer. Orkar ej träna. Kram

  • sara

   snälla Charlotta, att skriva vad man väger och sånt, det triggar så mkt! Iaf mig, och jag tror inte att jag är ensam om det :( gör inte det snälla!
   hoppas du blir frisk! <3

  • soelas

   Hej Charlotta! Jag förstår inte varför du ska ha ett matschema som är mycket minde än innan? Man behöver fortfarande äta fullvärdiga måltider för att upprätthålla en sund vikt och för att kropp och psyke ska må bra! Det är klart att du ska äta så att du blir mätt vid dina måltider.

   Nu vet inte jag hur ditt matschema ser ut, men du ska också kunna äta 5-6 måltider om dagen. Varför upplever du att du inte kan göra det nu?

   Kramar

   • Charlotta

    Fått ett nytt som är mer ok. Men vet många som får äta tre potatis tex
    Frukost
    2 dl fil
    1 dl flingor
    1-2 mjuka smörgåsar m smör och skinka
    1 ägg

    Mellanmål
    Keso
    Ev frukt

    Lunch
    2 potatisar
    2 dl potatismos
    2-2,5 dl pasta 2-2,5 dl ris (1 dl okokt)

    2 dl köttfärssås
    2 pannbiffar
    5 skivor falukorv
    2 varmkorvar
    2 skivor kassler
    2 skivor köttfärslimpa
    1 fläskkotlett
    6 fiskpinnar
    10 fiskbullar
    8 köttbullar
    3 blodpudding
    3 pannkakor
    3 crepes
    3 tacos
    2 tortillas
    100 gr kött
    125 gr kyckling
    150 gr fisk

    Minst 2 dl grönsaker

    0,8 dl sås/ salladssås

    Mellis
    1 smörgås
    1 ägg

    Middag som lunch

    Kvälls
    Keso

    • soelas

     I mina ögon ser det där ut som ett väldigt bra matschema. Vad tror du att du skulle behöva för att känna dig nöjd? Du äter ju väldigt mycket “bra” mat och regelbundet vilket kan göra att du har en högre förbränning.

 • sara

  jag skulle gärna se lite fler “peppande” matinlägg och sånt, samtidigt förstår jag om du vill gå vidare typ 😉 Det kan vara motiverande att se hur andra äter, normalt alltså, för att själv få push i frisk riktning men också som inspiration. Det kan vara gött med nya recept och förslag, jag själv äter lätt samma sak hela tiden typ och det är gott med nya smakupplevelser och tips :)))

  Vill bara säga att jag hatar samhällets skönhetssnack hela tiden, att man måste se ut på ett visst sätt, inte äta vissa saker, vara “hälsosam” m.m. så det är också gött om du skriver lite om det.

  lycka till! kram

  • sara

   åh, just det! Du får också gärna skriva om hur man håller motivationen uppe! 😀
   stor kram

  • soelas

   Tack för all feedback! 😀 Detta kommer jag garanterat att skriva om framöver!

   Kramar!

  • Charlotta

   Jag funderar på varför det är så att det för vissa tar så långt tid att gå upp och för andra går så fort. Många lägger upp bilder på god mat som pizza godis mm och skriver om att de inte påverkat dem så mkt. Jag har gått upp jättefort då jag i julas åt typ allt. Nu har jag ett ok schema. Men får inte äta socker eller frukt. Jag vägde före ÄS 55 kg nu kring 59. Men jag har nog kanske en del vätska.

   • soelas

    Det är svårt att jämföra vikten innan och efter också. Kroppen förändras ju med åren och ju äldre vi kvinnor blir desto mer redo ska kroppen bli för att kunna föda barn, dvs. vi får bredare höfter och kanske lite mer fett på vissa magpartier. Det är en del av att vara kvinna.
    Sedan är ju vikt väldigt skevt måttband på hur pass proportionell sin kropp är. Kanske är fördelningen mellan muskler, fett och vätska annorlunda(?) sånt kanske inte heller syns i det verkliga livet, utan bara på vågen. Så försök att ta dem siffrorna med en nypa salt. Men du ska veta att jag förstår att det kan kännas tvistat.

 • Charlotta

  Sett många som lägger upp bilder på pizza mm och ändå inte går upp. Många som orkar träna fast de är underviktig. Jag väger nu kring 59 och innan ÄS kring 55 kg. Så jag har gått upp nästan 25 kg sen maj

  • soelas

   Hej Charlotta! Jag förstår att du känner dig konfunderad kring detta. Det finns en anledning till att vi rekommenderas att sluta jämföra oss med hur andra verkar äta, för det som syns är oftast inte hela sanningen. Jag tycker att du gör helt rätt i att lyssna på din kropp, äta som du vill och träna som den orkar och så underbart att höra att du också börjat trivas i din kropp! Då fantastiskt bra jobbat! Håll dig fast vid det, lita på dig själv och tänk inte lika mycket på vad andra lägger upp/skriver om att de ätit/tränat. Kom ihåg att det som syns på sociala medier är oftast bara halva sanningen. Du vet hela DIN sanning, så tro på den!

   Kramar

 • Charlotta

  Vore jättejätteglad om du kunde skriva ett inlägg om mitt ämne eftersom det inte är så belyst. Jag trivs bättre med min kropp nu än då jag var anorektisk :) tack för en suuuuuuper bra blog som har en STOR del i mitt tillfrisknande. Krrraam

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp