Sommarlov och frihet

June 16th, 2014

Nu har jag sommarlov på riktigt. Den sista rapporten är inlämnad och alla obligatoriska lagträningar med cheeleadingen har nått sitt slut. Dock har jag fortfarande jobb några dagar i veckan, men det är nödvändigt för inkomsten. 

Igår kändes det som att jag hade min första riktiga sommarlovsdag. Det var fint väder, solen sken och jag var i parken med ett gäng killar och stuntade. Jag fick flyga hela tiden och det gick riktigt bra. Återigen klarar jag av mer  avancerade stunt och självförtroendet steg några nivåer.

Efteråt käkade vi sen lunch på en thairestaurang. Hela dagen hade försvunnit. Det här är sommar och glädje för mig. Dagar som denna skyddar en från ätstörningen. Här vill jag inget annat än att njuta av frisk- och friheten!

Det får mig att inse hur viktigt det är att ha tid till att bara tramsa runt en hel dag. Och hur viktigt det är att inte vara så pass uppbokad att man inte hinner med att bara vara. För stunder som denna, där man bara gör någonting för att det är kul och utan tvång, det är stunder som man tar tillvara på livet på riktigt! Och utan dem blir livet bara massvis med tvång och måsten. Vad är livet utan friheten? 

Ska det verkligen behövas ett sommarlov för att få tiden till att bara vara och ha roligt, eller kan vi ändå försöka forma oss en vardag där vi faktiskt har tiden till det också?

stunt2

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 • waaaallflower

  Hej!
  Har en fråga jag hoppas att du skulle kunna svara på…
  Har varit inlagd med lågvikt etc etc för inte så många månader sedan och är nu på en normal och stabil vikt.
  Jag följer ett matschema och äter ingenting utanför det matschemat, däremot har jag fått extrema hungerskänslor ibland, någon halvtimma – timma efter lunch eller middagen. Det sker också mellan mellanmålen och jag vet inte riktigt vad jag ska göra.
  Har i tanken att jag aldrig skulle kunna säga till mina doktorer, för vad händer om de vill tvinga mig äta mer? Då kommer min vikt bara gå upp! Men dessa hungerskänslor känns precis som de var under min svältperiod, extrema och jobbiga. Vad gör jag? Kram! <3

  • soelas

   Hej vännen!
   Du ska veta att det du beskriver är fullkomligt normalt, och ingenting du behöver vara rädd över. Det är inte så att det är något fel på din kropp som aldrig verkar bli mätt och nöjd.
   Nu när du har fått en bra regelbundenhet i dina måltider har din förbränning sats igång ordentligt. Det medför att du inte alls känner dig lika mätt på de portioner du ätit och att du lättare blir hungrig. Det är normalt! Det är din kropp som säger att den lärt sig förbränna maten på riktigt och den håller inte lika hårt i varje liten byggsten.
   Om din kropp säger till dig att du är hungrig direkt efter en måltid så är det ett tecken på att du ätit för lite. Du kanske behöver fundera över om du verkligen blir riktigt mätt på dina måltider? Matschemat är ju generaliserat för att passa de flesta patienter, men när man väl lärt sig äta enligt det är det viktigt att kunna anpassa det till en själv, för att få ett friskt ätande. Det går ju inte att bli frisk och inte få äta sig mätt! Eller hur?

   Även om det känns jobbigt så är det bästa att prata med din läkare om det. Det är ju ätstörningen som inte vill att du ska göra det pga rädslan att gå upp i vikt – inte sant? Men ätstörningen ska vi ju inte lyssna på om vi ska bli friska. Det är inte alls säkert att du kommer behöva gå upp mer i vikt. Du och din läkare känner nog till dina matvanor bäst, och det är lättast för er att komma fram till hur du bör förhålla dig till dessa hungerkänslor. Jag är dock övertygad om att någon extra matbit här eller där inte skulle skada.

   Kramar <3

 • Pingback: loans online()

 • Pingback: direct payday loan peterborough lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com drug programs()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp