Spegeln visar sanning men man ser bara lögnen

January 1st, 2013

Jag ser mig i spegeln innan jag drar. En outfit som jag även bar upp två år sedan. Kläder som jag känner mig snygg i, kläder som jag vet passar. Jag känner igen mig, jag börjar likna någon som jag var förut. Anorexin tycker att jag ser tjock ut, men jag vet att tjock kan man omöjligt vara med ett bmi runt 17.

Det är inte tjockt att ha form på rumpan, man är inte tjockt bara för att armarna inte bara ser ut som ben och blodådror. Det min kropp håller på att formas till är smal. Inte mager, utan snyggt smal, hälsosamt smal.

Det jag ser i spegeln är lögn. Det jag ser, är det jag säger till mig själv. Vad vill du se i spegeln? Prova att säga det till dig själv varje gång du kollar.

Jag kände mig som sagt normalsmal/tjock igår innan jag gick ut. Jag var nästan helt säker på att det måste varit julchokladen som satts sig på kroppen nu och att jag helt plötsligt skulle gått upp i vikt. Men under kvällen fick jag ändå kommentarer om hur smal jag var. Det fick mig att tänka till igen, men lämnade mig osäker. Är jag väldigt smal eller inte?

Som sagt: på en underviktig vikt kan man knappast vara annat än smal.

Tags: , , , , , , , , ,

 • http://ungefaer.blogg.se/ emma

  Detta menar jag inte som något hårt/elakt men: BMI 17 är ju fortfarande väldigt smalt, även om det är så olika från person till person hur man är byggd osv. Men det kan vara lite farligt att intala sig att man är “normalsmal”, för även om man är spensligt byggd är det rätt smalt! Lita inte fööör mycket på dina egna ögon, jag tror vi ex-ätstörda kommer ha problem med det Lääänge. Låna andras ögon lite istället och våga tro på det!
  Stor kram och tack för din fina blogg!

  • http://Soelas.se Soelas

   Ja, det var faktiskt något åt det hållet som jag ville få fram. Tokigt att jag inte lyckades, men bra att du påpekar! 😀
   Kram

 • http://Www.thejen.blogg.se Jen

  Vi har så vriden kropps uppfattning. Så vana vid att vara extremt smala. Vi går från magra till smala, inte tjocka. Bara mer sunt och snyggt!

 • http://www.ellenguztavsson.devote.se Ellen

  Hej! Måste säga att jag tycker du är stark och fortsätt kämpa på, jag vet hur det är. Om du vill kan du gå in på min blogg och läsa lite om min historia med anorexi och vägen tillbaka. Fortsätt kämpa och ha det bra! Kram Ellen

  • http://Soelas.se Soelas

   Hejsan! Tack så mycket, jag ska självklart ta mig en kik på din blogg :) Man lär sig så mycket av varandra.
   Kram

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp