Stolt över att äta mer

July 24th, 2013

Ett tag skämdes man över att äta ordentligt. Det var som att andra skulle tro att man plötsligt blivit frisk om man åt tillräckligt. Jag var ju anorektisk, då kunde jag inte äta mer än andra. Ändå var det en själv som vägde på tok för lite, det var en själv som behövde den där extra näringen. Men det fanns en viktuppgång som skrämdes, det fanns en sjukdom man inte vågade lämna bakom sig..

..nu blir jag stolt när jag äter mer än andra. Nu vill jag inte förknippas med anorexin. Idag är jag fortfarande liten, men vill då allt visa att jag kan äta ordentligt! Stoltheten växer och ätstörningen suddas bort. Jag kan äta. Jag vill äta. Jag äter!

Mormor lämnade halva hennes sallad - så JAG åt upp den!

Mormor lämnade halva hennes sallad – så JAG åt upp den!

Efter jag hade avnjutit HELA min måltid.

Efter jag hade avnjutit HELA min måltid.

Därpå en massa shopping!

Därpå en massa shopping!

Tags: , , , , , , , , , , ,

 • Anna

  Hej! Jag var för ungefär ett år sen väldigt nära att falla ner i anorexian och hade bmi på 15, men jag kämpade mig upp i vikt av mig själv, i början utav vilja sen när jag kommit upp i bmi 17 så började jag hetsäta så hemskt mycket att jag gått upp väldigt mycket till nu. Jag har inte blivit tjock, men jag är större än vad jag var innan jag började gå ner i vikt från första början. Jag äter bra för det mesta men då och då så hetsäter jag jättemycket och får så mycket ångest. samtidigt är jag jätterädd för att försöka gå ner till min vikt som jag hade innan för då känns det som om det är ätstörningens tankar som får mig att vilja banta och gå ner i vikt, och då känner jag som att jag inte kan låta de bestämma, utan måste trotsa dem samtidigt som jag inte mår bra av hetsätningen.. Jag mår så himla dåligt över det här.. är det värt att söka hjälp hos en dietist? Har som inte under hela den här tiden fått någon som hjälpt mig med maten.. Vad tycker du?

  • soelas

   Hejsan! Om du upplever att du tappat kontrollen på dina matvanor och att de får dig att må riktigt dåligt så är det absolut nödvändigt att vända sig till någon för hjälp. Kanske äter du inte riktigt tillräckligt vid alla andra måltider ändå, och att hetsätningssuget kommer ikapp lite senare. Kanske trivs din kropp att ligga närmare övre gränsen av BMI:t ? Tränar du också så måste man ta det i hänsyn. Dessutom vill vi gärna väga mer med åldern så man ska inte jämföra för mycket med vad man vägt tidigare om det var då man inte var fullvuxen.

   Upplever du detta som ett problem som påverkar ditt välmående kan det vara bra att kontakta någon professionell för rådgivning. :)

   Stort lycka till! <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp