Strömmingsfest i full rulle!

August 1st, 2012

SURSTRÖMMING!

En maträtt som Ana absolut inte kan röra mig i. Surströmming har jag älskat i många år och den äter jag som alltid: Tunnbrödsrulle med smör, potatis, suringfilé, creme fraiche och eventuellt lite grönsaker.

Jag hade även fixat ihop en efterrätt. Den var inspirerad från Göteborg:

 • Glass
 • Turkisk yoghurt
 • Vanilj yoghurt
 • Fil
 • Frysta skogsbär
 • Frysta jordgubbar och hallon
 • Riven mörk choklad

Sedan är det bara att vispa samman allting! Jag lät det stå ett tag i frysen också för bättre konsistens.

Glassfrossa: Ljuvligt gott! Somrigt och lätt-ätet.

Jag bara måste avsluta med att säga att jag är mätt. Riktigt rejält mätt. Så där mätt att ångesten hittar på olika sätt att kompensera i huvudet på en. Mätt så att man inte orkar göra annat än att sitta och bara vänta tills kroppen smält allting.

Nu tänker jag som min behandlare frågade: Varför får jag ångest för att jag är mätt? Ska man behöva få ångest för att man ätit sig riktigt mätt? Vad är det egentligen som gör det så hemskt jobbigt att vara mätt?

Tags: , , , , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  åh! blev så sugen på tunnbröd så stack iväg och köpte det, ännu ett “förbud” hos mig så det var rätt ångest laddat! men jag åt och så gott det var!

  • http://Soelas.se Soelas

   Härligt att höra tjejen! Visst känns det bara dumt att INTE äta det. Finns ingen anledning om man vill ha det 😀

 • http://pavagned.blogspot.com Tua

  ÅÅÅH! Dör av hur gott det är! MUMS 😀

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp