Suget efter svälten

January 2nd, 2013

Jag har anorexi just nu och försöker ta mig ur svälten och de senaste veckorna har jag fått riktiga frossar perioder av olika slag. Typ att jag tagit ketchup till allt jag äter och rejäla mängder av allt+ketchup, sen någon annan vecka så äter jag jättemycket flingor och yoghurt, i kolosala mängder då! Jag vet att det kommer hjälpa så att jag går upp i vikt, men jag gör det liksom inte frivilligt! Jag bara får sånt sug efter något specifikt och när jag fått det jag ville ha så kan jag inte sluta äta! Sen får man ju såklart värsta ångesten efter detta… Är det normalt som jag går igenom? Har du också haft samma problem innan?
Förresten, din blogg är jättebra och intressant! Kram
Sofie

Hejsan! Vilken kämpe du är! Blir så glad att höra att du börjat ta stegen mot ett hälsosammare liv. Det är en intressant historia du berättar, men inte alls så konstig som den verkar. 😉

Jag har tidigare gjort inlägg om “Efter svält kommer suget” som delvis beskriver varför man kan vilja äta så enorma mängder efter svält. Det är ju alltså för att din kropp starta förbränningen, funktioner som den sparat in på och reparationen av alla organ som kommit till skada under svälten. Till det krävs det väldigt mycket energi, i stort sett samma mängd som man “ligger back” med.

Detta kan vara skrämmande och för en del leder det till hetsätningsperioder, vilket följs av ångest och därmed svält igen. Vad som klassas som hetsätning är skevt här hittar ni ett inlägg om hur man kan jobba för att ta sig ut svälten och samtidigt undvika frossorna.

Det bästa tipset om det känns väldigt jobbigt med suget är att gå efter en matlista. Då kan man vara säker på att man får i sig det man behöver och det behöver inte gå allt för länge mellan måltiderna. Se till att du inte lämnar en måltid hungrig, för då hinner suget ikapp dig antingen senare på kvällen eller dagen därpå.

Hoppas du hittar svaren på dina frågor, ställ följdfrågor om något var oklart. Jag upplevde det som skrämmande, och vågade sällan följa mina hungerkänslor. Anledningen att jag fick suget var ju att jag fuskade med måltiderna. Än idag får jag enorma sug om jag inte äter tillräckligt.

Att hitta en sak som man föredrar perioder är helt normalt. Som du kan läsa i mitt senaste inlägg så blev jag frälst i vanlig gröt och leverpastejs macka så jag åt det t

Tags: , , , , ,

 • Sofie

  Tack så mycket för svaret! Känns mycket bättre när jag vet att det inte är konstigt 😉 Tyvärr har jag inte fått något matschema av min terapeut eller doktor. Jag måste äta det mina föräldrar säger till mig och ibland kan det vara jättesvårt eftersom dom mer än gärna “flottar till” maten för att min viktuppgång ska gå snabbare. Fett är ju det sista jag vill äta just nu och jag vet ju att det inte är normalt, men samtidigt hur normalt är det när maten typ simmar? Ja, du vet säkert hur jobbigt det är och hur förvirrad man blir!
  Kram!

  • http://Soelas.se Soelas

   Om det är till någon hjälp så hittar du den matlista som jag fått här: http://soelas.se/?p=947
   Förstår att det känns jobbigt, det är så lätt att föräldrar bara tänker på att man mår bättre om man går upp i vikt. Delvis är det sant, men det hjälper inte om en själv inte är med på noterna.
   Om dina föräldrar äter lika dant själva så är det säkert normalt, och en del hjärnspöken som oroar sig för fettet.
   Kämpa på! kramar

   • sofie

    Det är det som är det jobbigaste av allt, jag äter typ dubbelt så mycket som mina föräldrar nu! Det känns ju faktiskt inge vidare :/

    • http://Soelas.se Soelas

     Okej, jag förstår dig. Men för att gå upp i vikt måste du ju äta mer än dom också. Dels har de lägre förbränning för att de är äldre, men också har de inte genomgått en svält. Det brukar vara lättare att äta fler mellanmål än att äta så mycket mer vid huvudmåltiden – jag vet inte hur mycket du äter nu dock, men det brukar krävas ganska mycket mat. :)
     Känns som att du kämpar på bra nu!

 • Pingback: cash advance online()

 • Pingback: direct payday loan guaranteed approval no faxing lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com alcohol treatment centers()

 • Pingback: bmi calculator for women()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp