Svar på kommentarer

July 30th, 2012

Härligt att ditt BMI gått upp bra,
vad ska du ligga på, jag råka stirra mig blind på BMI tabellen.. när jag såg att jag låg på 18-19 som var normal när jag googlade runt, läkarn sa att under 19 var det undervikt och på nätet stod det 18… men min kropp fungerar faktiskt ändå inte om jag har 19.. jag behöver 20, det är mycket som man inte kan förstå..
kram going!
– S 

Ja, det går dock lite väl långsamt för mig. Men jag tror att det får mitt psyke att hinna med bra. Dock finns chansen att kroppen hinner vänja sig vid att ligga på lågt bmi. Min största rädsla är jag väljer att lära mig leva med anorexin istället för att bli frisk ifrån den. För så fort vågen visar att jag gått upp så slår det om i huvudet och tankarna om att sluta kämpa för viktuppgång angriper.

Jag stirrar mig också blind på sådana tabeller ibland. De flesta visar faktiskt olika över vad som är normalvikt (de flesta 18,5). Jag tror man får kolla lite på sig själv, hur stor man är, ålder, anlag, hur mycket man tränar som frisk och hur man låg till viktmässigt innan ätstörningen.
Jag har inte fått någon specifik vikt eller bmi som mål. Det är lite upp till mig vart jag mår bra, men att det inte är anorektiskt. I min familj är vi rätt så små och jag var alltid minst i klassen när jag var liten. Det var inte förrän jag började gymnasiet och började gymma, träna och äta ohälsosammare som jag drog på mig en viktuppgång. Visserligen fick jag fortfarande höra att jag var liten.

Min behandlare sa att för hon spelar det ingen roll om jag väger något kilo över eller under gränsen för normalvikt, bara jag har fått tillbaka mensen och mår bra annars.

Du kommer säkert klara ditt mål galant!! Vad ska du plugga för nåt? Kram
– Em

Tusen tack! Dock har jag bara två veckor på mig, och förra viktuppgången var stor så risken finns att jag står still nu.

Jag hade en enorm beslutsångest när det första antagningsbeskedet kom. Det var min behandlare som fick mig att inse vad jag faktiskt ville och vad som därmed var det rätta beslutet för mig: det som gav mig ett jäklar anamma att bli frisk! Jag kommer att läsa Civilingenjör Öppen ingång (COPEN), men 95% säkerhet (slutgiltiga antagningsbeskedet kommer om en vecka). Min ambition är att komma in på industriell ekonomi i åk 2.

Tags: , , , , , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  sv:okej! den har jag nog inte sett, komedi?
  Jag gillar Waterboy, 50 first dates, Jiddra inte med Zohan, Just go with it, hehe ja de flesta 😉

 • http://addictedtorunning.blogg.se Em

  Tack för svaret!! Det låter avancerat, men själv har jag aldrig förstått mig på vetenskap och grejer :) bor du i sthlm nu eller ska du flytta?

  • http://Soelas.se Soelas

   Jag bor hemma hos mina föräldrar i två veckor till. Sedan flyttar jag 😀

 • http://attborjalevaigen.blogg.se Diana

  ja, ovant och läskigt, men häftigt!! 😀 hihi

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp