Svar på kommentarer

July 18th, 2012

Jag brukar också klämma ur det sista ”bara för att”! Vill du berätta hur långt du har kvar att gå upp i vikt? Kram
Em 

Härligt att höra! Det är ju så man gör. Ingen vill komma till kylskåpen och inse att det bara är slasket på botten som finns kvar.

Jag har inte något konkret viktmål uppsatt för mig. Målet är väl egentligen att jag ska väga så pass mycket att min kropp mår bra av att träna samt att mina hormoner ligger i balans. Under ett år gick jag ned ca 17 kg, men dit vill jag inte tillbaka. Jag har nu gått upp ca 3 kg på ett halvår och om 5-6 kg till så ligger jag strax under normalvikt. Det var på den vikten som jag tyckte att jag var som snyggast och ville absolut inte gå ned något mer.

Gött! Hur gör du för att ångesten inte ska komma?:)
S

Hur dumt det än låter så är det faktiskt en själv som bestämmer där. Hade någon sagt till mig att det var jag som bestämde över ångesten så hade jag garanterat idiotförklarat personen och påstått att denne inte visste ett skit om ätstörningar.

Visst kan man säga till sig själv att man inte tänker låta sig få ångest om man äter något, men likförbannat kommen den jäkeln. Ångesten kommer eftersom att man egentligen inte viljat äta den där saken, eller man kanske ville äta den, men man ville inte gå upp i vikt, det var man inte redo för, och man ville inte helt plötsligt bli frisk bara för att ätit den där saken. Ångesten säger just att man gått upp i vikt och att man helt plötsligt har blivit frisk. Vilket man inte ville ju!

DÄR hade man inte bestämt sig. Där lät man ångesten angripa ens ovilja med en massa lögner.

  1. Man går inte upp i vikt av att äta en sak som man vill (oavsett vad det är)
  2. Man blir inte frisk bara för att man kan äta allt

Svaret på frågan blir alltså: Jag VILL bli frisk! Jag VILL gå upp i vikt nu! Så det finns ingenting som ångesten kan angripa på om jag bara bestämmer mig för att jag VILL äta just den där grejen eller så mycket av det där.

Tags: , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp