Take care and get well

February 12th, 2013

Såå… jag gav upp och insåg att det är bäst att inte åka till skolan idag. Istället är jag hemma och kryar på mig. Ibland behöver man bli lite sjuk så att man måste vila.

Lunch: Dubbelmacka med korv och tomat. Två skålar varma koppen kantarell.

Anorexin vill passa på att äta så lite som möjligt eftersom att jag bara ligger hemma i sängen. “Då gör man ju av med mindre energi”. Det fungerar dock inte riktigt så att man går upp i vikt av att ligga stilla en dag. När man är sjuk dessutom behövs ju näring för att kroppen ska orka bekämpa viruset.

Däremot är ju inte matlusten lika stor och då får man väl försöka satsa på flytande och lättäten föda. Varma koppen, nyponsoppa, fil, glass, yoghurt, risifrutti, banan..

och lite choklad som efterrätt :D

Ikväll kommer jag att publicera ett lite mer uppmuntrande inlägg.

Tags: , , , , ,

 • .

  Du är helt fantastisk! Krya på dig! Har själv en dag idag när jag bara ligger hemma, men inte för att jag är sjuk utan för att jag helt enkelt inte har någon ork.. Det tar verkligen emot att äta.. Att gå efter exakta klockslag är det enda som fungerar..

  • http://Soelas.se Soelas

   Och äter man så får man ingen ork heller. Den “onda cirkeln”.
   Det gäller att ligga steget före: att äta för att få energi att göra något och inte att äta för att man gör av med energi.
   Vila upp dig du med :) Behövs nog!

 • http://rosettflickan.blogspot.com Linda

  Krya på dig!

 • Anonymous

  Hej! Jag har exakt en vecka på mig att börja äta enligt matschema, annars blir jag inlagd då jag har gått ner alldeles för mkt på för kort tid. Jag undrar om du skulle vilja/kunna skriva något som gjorde dig peppad när du skulle ta det första steget och börja äta igen? För äta måste jag göra då jag verkligen inte vill bli inlagd..!

 • Ottilia

  Krya på och ta hand om dig!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp