Tänk att livet är bra

April 19th, 2013

Det är så lätt att glömma att vi lever livet nu. Idag. Jag har så länge levt i framtiden. Imorgon, nästa år eller en annan gång. När blir det tillfället? När ska vi få ta vara på livet om vi ständigt blickar framåt och inte kollar på vad vi har här, nu och inom en snar framtid?

Framtiden är oskriven och det finns ingenting som vi kan göra för att förstöra den. Framtiden kan aldrig bli förstörd. Framtiden kommer alltid att vara tiden framför oss. Någonting som är förstört har redan passerat. Förstörda saker lämnar vi bakom oss och låter de lära oss inför framtiden. Vår framtid kommer så småningom vara vårt nu. Vårt nu är vårt liv. Det som händer nu var nyss vår framtid. Ser vi till att ha det bra här och nu, så kommer vi både få en bra framtid och ett lyckat förflutet.

Hur vill du leva ditt liv?

Den resa som jag gjort med ätstörningen fram tills idag har varit givande på så många sätt. Jag tvivlar på att jag skulle kunna uppskatta glädje och ha samma positiva inställning som jag har idag. Saker kan kännas förjävliga, men jag kan välja att tänka att det leder till något bra ändå. Jag kan känna mig tjock, men jag kan välja att tänka att det inte är sant. Jag kan känna mig väldigt mätt, men jag kan tänka att det bara är skönt. Vi känner en massa olika känslor här i livet, och vi kan faktiskt välja våra tankar kring dem.

Hur vill du tänka?

Jag finner ingen glädje i att fokusera mina tankar på det negativa. Förut såg jag alltid problemen, för när man såg problemen så kunde de fixas. Men problem kommer alltid att uppstå och man kan aldrig få vila från de negativa tankarna. Idag fokuserar jag på möjligheterna, det är de tankarna som ska bilda min framtid!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 • Malin

  Hej!
  Din blogg är så grymt bra!! Jag har också lidit av anorexi men är nu friskförklarad, trots det kommer tankarna tillbaka ibland. Så jag tänkte att det skulle vara skönt att skriva av sig med nån som lite sitter i samma båt. Om du har lust så skulle det vara kul om vi kunde peppa och hjälpa varandra. Står din mailadress här på sidan nånstanns?

  Kramar!

  • soelas

   Hejsan! Tusen tack Malin! Håller med dig, man kan lära så mycket av varandra. Jag hade det utskrivet innan jag bytte design. Ska nog ta och fixa en kontaktsida igen. Min mail är: [email protected].
   Ser fram emot att höra från dig. :)
   Kramar!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp