Tänk om – tänk rätt

February 6th, 2012

Om jag kastar de tjockaste äggskivorna så blir det bara 0,8 ägg istället.

Tar jag i lite vatten i filen så ser det mer ut och det kanske blir 1,75 dl fil istället för 2 dl.

Hyvlar jag extra tunna ostskivor och räknar det som 2 normala så har jag till-godo.

Fyller jag inte hela glaset med mjölk och sen lämnar några droppar på botten så blir det mindre.

VILKA LÖJLIGA TANKAR MAN KAN HA!

Tror man verkligen att 0,2 ägg kan påverka en på något sätt? Vad gör det imorgon? Eller vad gör det ens om 4h?!

Varför ska man skiva tunnare ostskivor än normalt? Det är väl ändå inte så som man ska äta resten av livet. Det är dom där extra tjocka och 5 lager ostskivor som anses “onyttigt” för de som är överviktiga.

Kalcium som finns i både ost och mjölk sägs höja ämnesomsättningen. I många artiklar rekommenderar de överviktiga att faktiskt äta mer kalcium-rikt för att det kan underlätta en vikt-nedgång.

För underviktiga eller ätstörda rekommenderar man inte kalcium i samma syfte. Men om man ska försöka bli frisk så kan det höja matlusten, eftersom kroppen får lättare att omsätta födan. Sen vet nog de flesta att det behövs för att stärka skelett osv. Det var väl fettet man ville banta bort, inte muskler och ben ?

  • Flickanochhavet

    Principen – så stor mängd som möjligt med så få kalorier. Den mest allmänna principen bland folk med anorektiska drag, antar jag. En galen princip. En galen princip som baserar sig på att kroppen knappt behöver någon energi alls, vilket skulle bevisas fel.
    Note to self:
    Gröt på minimjölk bränner i botten på kastrullen.

    • http://Soelas.se Soelas

      Jag har själv börjat inse att det inte håller i längden.
      Bra poäng!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp