To remember to live every day

February 28th, 2013

Ibland tar livet spurt mot nya höjder. Ibland kan man må riktigt bra. Emellanåt blir det lätt att man glömmer bort att vi lever faktiskt varje dag! Varje dag behöver inte vara en dans på rosor eller kors i taket. Men varje dag kan bringa något gott. Vi har en möjlighet att få varje dag av vårt liv att räknas.

Jag kommer att börja mina dagar med ett måtto – en positiv inställning till vad man kan göra för att komma ihåg att leva. Jag är övertygad om att vårt “sätt” att tänka också är kopplat till de känslor som vi känner. Strävar man efter något bra, något som stärker en så tror jag också att man mår bättre och blir stärkt. Ätstörningen är ett bevis på hur mycket tankarna kan kontrollera ens vardag.

26 februari 2013

Gårdagens måtto

27 februari 2013

Dagens måtto

 

Idag gjorde jag något jag inte trott att jag vågat:

 1. Jag anmälde mig till en innebandy-turnering på lördag för sektionen mot hela KTH
  Jag har inte spelat innebandy på 3 år, men tyckte att det vore roligt att ställa upp som tjej.
 2. Jag åt både en stor yoghurtbägare och en dubbelmacka med leverpastej till eftermiddagsmellis
 3. Jag klarade flickis med bara en pass
  Nu vill jag känna mig säker att prova själv!

Undra vad morgondagen kan bjuda på? 😀

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 • mallan

  Härligt med all din positiva energi, man blir så glad :) Kramar

 • Beatrice

  Du är så himla bra vännen! Så himla stolt över dina framgångar både idag
  och de du redan lyckats med tidigare! Stora kramar <3

 • M.L

  Håller verkligen med föregående kommentarer! Du skriver så fantastiskt bra! Man blir så glad!!

 • Emelie Nyberg

  Hej!

  Hitta till din blogg igår och tänkte bara säga att du är så himla stark och det du gör är så bra! Du väljer helt rätt väg när du väljer att kämpa för att bli frisk. Du får nog inte bara dig själv att kämpa utan även flera andra!

  Tänkte av säga att ibland och ibland väldigt ofta så är det jobbigt att välja rätt, att göra rätt, att välja det friska. Ätstörningens tankar kan vara väldigt starka. Och om du behöver hjälp, råd eller bara prata ut om något så kan du alltid maila till mig ([email protected]) eller gå in på min blogg: durperfekt.se så lovar jag att lyssna och hjälpa så gott jag kan! Har själv haft anorexia, gick i behandling i 1,5 år och blev friskskriven nu i september. Idag lever jag ett liv utan några ätstörda tankar, att lämna ätstörningen var det svåraste men det bästaste jag har gjort!!

  Fortsätt kämpa! =))

  • soelas

   Hejsan!
   Tack så mycket och välkommen hit.
   Vad fantastiskt bra du är som satsar på att hjälpa andra i liknande situation. Det är inte lätt med ett liv med ätstörningar, Det är enormt inspirerande med personer som lyckats ta sig ur helvetet.
   Jag är nu en trogen följare till dig på bloglovin! 😀
   Tack för din kommentar! Kram

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Åh, vilken pepp! 😀 Har du olika motton för varje dag? Jag ska också börja tänka mer positivt!

  • soelas

   I samband med frukosten varje morgon tänker jag ut vilken inställning jag vill ha till dagen. Mottot publicerar jag sedan i twitterflödet. :)
   Försök göra det! Försök att hitta någon form av rutin – när eller något som du alltid ska tänka när du gör en viss sak. Då blir det lättast att faktiskt komma igång med tankeomställningarna. 😀
   Kram

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp