Träningen får mig att äta äta äta…

March 9th, 2013

Jag vill gärna vara försiktig med att skriva om träning här, eftersom att det lätt kan trigga många. Men fokuset på detta inlägg ska inte vara på hur hårt jag tränat – utan hur jäkla mycket jag behöver äta!

Många påstår att det “inte är så mycket mer man behöver stoppa i sig då man tränar”. Det kanske är sant, till viss del. Man kan under en veckas till äta samma mängd mat utan att gå under. Men för mig, i alla fall, måste jag ta igen det någon kväll/kvällar senare.

Idag hade vi en riktigt bra träning må jag säga!  Det märkes också ikväll att jag hade tränat hårt. Jag skulle kunna äta en häst eller två…

Kvällens ätande:

Middag: En portion tortellini med fläsk och chili. Två knäckebröd med leverpastej och smörgåsgurka.

Middag + två knäckebröd

Middag + två knäckebröd

Kvällsmål: En tallrik med keso, vaniljyoghurt, pumpa frön, vetekli och kanel.
Kvällsätande: Ett äpple, ett ägg, en hel kexchoklad.

Och gissa vad? Jag skulle kunna smälla i mig en till kexchoklad om jag ville.

Hetsätning har inte varit en del av min sjukdom. Jag har svårt att greppa hur stora mängder som egentligen är “hets”. Det som känns mycket för mig är säkert ganska normalt för de flesta att äta en lördagskväll. När jag äter “mycket” så handlar det inte om sjuka mängder mat, utan den mängd som kan tänkas leda till viktuppgång. Det behöver inte vara negativt, utan jag ser hellre på det som framsteg! :)

Tags: , , , , , , , ,

 • Www..blogg.se

  Grym är du:)

 • Kan bara hålla med föregående komentator: GRYM! Har några frågor. Var köper du tortellinin/vilken fyllning? Vad anser du är en portion? De ser så goda ut. Och (en ganska konstig fråga) hur gör du för att de ska “hålla sig mjuka och glansiga” som på bilden? Älskar tortellini men min torkar och blir snabbt hård på tallriken. Kämpa på och tack för alla inlägg. De hjälper mig dagligen och jag kan alltid vända mig till din blogg för stöd. TACK!
  Ps. Skitbra inlägg om ångest. :)

  • soelas

   Tjenixen!
   Jag köpte min tortellini på Lidl. Det är med pork-fyllning och det var 250 g okokt. Det var enligt förpackningen två portioner.
   Vad härligt att de ser bra ut på bilden. Mitt tips är att inte tömma bort allt vatten efter du kokat dem, utan töm en skvätt hetvatten över dom i tallriken. :)
   Vad gillar du för fyllningar?
   Mega tack för din kommentar! 😀
   Kramar

   • Ottilia

    Ok den måste jag testa. Får ta det som en utmaning. Köper min på City Gross med spenat och ricottaost fyllning. :) Mums! Tack för tipset. 😉

    • soelas

     Testa är bara bra! 😀
     Jag tror nog dock att den du äter är godare. Jag köpte denna endast för att den var billig. Men den blev riktigt god med lite chilipulver och örtsalt på! 😀
     Jag får prova köpa en med spenat och ricottaost fyllning då också 😉
     Kram

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp