Trötthet och rastlöshet

March 20th, 2013

Tack för ett riktigt bra svar!
Grejen är att jag varit inskriven på slutenavd på psyk och kommer i veckan skrivas ut för att klara mig själv, kommer vissa dagar vara ensam hemmaoch det är just ensamheten & känslan om att vara värdelös som sätter sig i skallen, och detta med känslan gör att man vill röra på sig hela tiden trots att man är helt slut i både huvud och kropp!
Fokusera på en sak som film och pyssel funkar en stund, sen måste jag byta grej.. hur lång tid tog det för dig innan du fick lust att göra mer saker och blev du sådär riktigt trött när du började äta mer? Känner nämligen av en grym huvudvärk numera…

KRAM!
Notis

Hej vännen! Vad kul att kommer med många frågor.

Jag förstår dig i rastlösheten. Jag är lika dan och det har jag alltid varit. Det var inte förrän jag nådde min bottenvikt och började med behandling som jag började med att ta det lugnare. Jag var som du beskriver det “helt slut i både huvud och kropp!”.

  • Vad gör man när man inte orkar göra något?
    Vilar.. typ ligger död
  • Vad gör ätstörningen när man bara vilar?
    Ger en ångest! 
  • Vad gör man när man får ångest?
    Försöker motionera.

Anledningen till att man blir så trött är för att kroppen verkligen inte har någon energi över till annat än återhämtning. Det är starkt rekommenderat att man tar det lugnt tills man kommit ur svälten. Sedan kan man börja aktivera sig mer och mer allt eftersom. Vi behöver röra på oss för att må bra, och när man har kommit så långt att kroppen är i en uppbyggningsfas (inte återhämtningsfas) så är det nödvändigt att få vardagsmotion. Kroppen behöver stärkas, men detta är inte förrän efter den har fyllt på alla tomma lager och reparerat alla skador.

Försök att vila nu ett tag. Var riktig lat! Hitta något intresse att grotta ned dig i ett tag. Fäst dig i en viss bokserie eller lär dig spela gitarr. Det är viktigt att man har något annat att fokusera på när ångesten kommer. Vilket inte är lätt alls! Men säg till dig själv att det är okej att ta det lugnt nu, din kropp behöver det. Senare, när du mår bättre så kommer du att få röra på dig utan att det skadar och då kommer det få dig att må ännu bättre! 😀

Min behandlare sa även att en viss rastlöshet brukar uppstå vid undervikt. Kroppens instinkter är att gå ut och “jaga” när man inte har alla energireserver. Det kan också bli en bidragande faktor till sömnlöshet och rest-less-legs så att säga. Men det försvinner när man går upp till normalvikt.

 

Tags: , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp