Tryout-helg

June 2nd, 2013

Två av de lagen som jag vill komma in till i min förening har tryout denna helg. Igår var det över 100 pers som deltog. Även om jag vet att jag har blivit väldigt duktig under detta år så kändes chansen mindre att man skulle komma in. Det är hemskt att man inte riktigt får känna sig säker på sig själv, för då anser folk att man har hybris. Dvs, jag vågar inte riktigt tro att jag blir antagen men jag hoppas det verkligen!

Varför berättar jag för er om min tryout?
Ätstörningen finns fortfarande med på ett hörn, och ännu mer när det kommer till prestationssituationer i livet. Framför allt när det gäller fysisk prestation är det viktigt att man fyller upp energiförråden. Vad säger Ana om det? Anorexin vill vara smal. Ana tror att jag har bättre chans att komma med i de avancerade lagen om jag är så liten topp som möjligt. Detta påverkar maten. Men jag vet att Ana har fel. Jag är redan en liten topp, det får jag höra från omgivningen ibland. Visst, jag kanske inte är lika liten som när jag började, för att nu har jag ju fått muskler. Jag är alltså liten OCH tight! Tight är viktigare att vara än liten. Jag själv tror att jag ska äta ordentligt för att ge mig de bästa förutsättningarna att prestera!

Ätstörningen argumenterar oftast då man äter mer än vanligt. Lögnerna om att man ska bli tjock, fet och väga flera kilot mer ekar i huvudet. För att motstå dessa påhoppningar argumenterar jag för mitt ställningstagande “Om det nu vore så att jag går upp i vikt denna helg så kan jag väl banta eller förbränna det senare igen”. Det finns en risk med att tänka så, dvs, om man faktiskt börjar banta och gå ned senare. Men jag känner mig relativt säker på att jag inte kommer till att behöva göra det, vilket innebär att ovanstående argument endast används för att tysta ätstörningen. För vad är egentligen viktigtast?

  1. Vara smal ?
  2. Prestera väl ?

Jag valde att äta ordentligt. Lite extra mycket “snabba kolhydrater” dessutom.

Pasta med tonfisksås <3 Bästa maträtten!

Pasta med tonfisksås

Gårdagens tryout gick riktigt bra! Koreografin sög jag åt mig som den tvättsvamp jag kan vara, handvolten har jag aldrig satt så snyggt som den satt igår och för första gången (som jag fick prova också) lyckades jag med att dra olika trick i extension. 😀 Som jag sa tidigare är det farligt att få hybris, men det kändes riktigt bra efteråt.

Idag väntar två tryouts till. Det vill säga att jag återigen laddat med energi och hoppar innerligt att det går minst lika bra för mig idag.

Två mackor till frukost och gröt med sylt o yoghurt! <3

Två mackor till frukost och gröt med sylt o yoghurt! <3

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

  • http://www.sofiayit.blogg.se/ Sofia

    Jag vet att du inte är någon expert men du har hjälp mig med lite råd och sånt och kanske nu med haha;)? var med om något jobbigt igår.. som jag inte hade räknat med, jag var på kalas, jag visste att det skulle serveras tårta och kaffe – såklart, så jag var förberedd på det och tyckte faktiskt det skulle bli gott… innna var det smörgårdstårta, men efter så serverades det lite fruk, kex och ost.. så jag blev förvånad och trodde det var efterrätten, så jag tog 3stora kex och lite till.. men sen tog jag 1-2till med ost för jag kände mig inte riktigt nöjd typ..? aldrig vart med om det innan, men friskt kände jag=) bra!

    Sedan kom tårtan…! jag fick panik! varför åt du så jävla mycket kex och ost skrek det i huvudet!! Men jag tog en bit tårta, men ångesten för kexen sitter i, och det spelar liksom ingen roll hur mycket jag tänker att jag behövde de extra kexen och att det var bra, alla andra gjorde de… det sitter som berget och är fruktansvärt jobbigt.. hur brukar du göra om det händer dig? kanske inte gör det? du kanske inte kan svara heller.. men lite tips…?hehe:P jag trodde jag skulle få ångest över TÅRTAN.. men det är kexen som spökar… =/
    kram!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp