Två ägg och en macka

November 9th, 2012

Den senaste tiden har det diskuterats ganska mycket kring kvällsätande – Ska man äta choklad? Hur mycket? Äter jag det för ofta? Ska jag försöka sluta, och hålla mig ifrån suget?

Igår skrev jag ett inlägg där jag hävdade att man ska absolut äta om man är sugen. Suget kan gå i perioder och även om det känns skrämmande  i början, som att man aldrig kommer kunna sluta så är det inte sant. Idag fick jag det bevisat för mig:

Fredagkväll. Slutet på veckan. En kväll för återhämtning. Glass i frysen och chokladsås i frysen. Redo att njuta i största hugg!.. men… hm… nja.. Jag känner mig mer sugen på ägg. Lite smått hungrig, godare med något rejält då. Och visst var det gott! Så det fick bli två ägg! Vill jag ha lite choklad nu då?… Nej, ta mig sjutton jag drog på med en ostmacka istället!

Ikväll blev jag mer nöjd på ett rejält och mättande kvällsmål, ikväll var det mer njutbart. “Gottande” är inte alltid gott. Variation av allt är det bästa!

OBS: Jag blev bjuden på en bit kexchoklad av en vän idag. Inte så att jag tänker tacka nej! Så lite choklad blev det allt ändå 😉

Tags: , , , , , , ,

 • Anonymous

  Hej det är så att jag gått från att vara anorektiker till hetsätare. Det började med att jag märkte att jag har gått upp i vikt en del och då fick jag ångest och nu har det hållet på ett tag… Har du något tips hur man kan sätta ett stopp på sig själv när hetsattackerna kommer?
  Älskar din blogg, kram!

 • http://ungefaer.blogg.se/ emma

  Åh, det är så underbart när man känner det där!
  Åt choklad varje kväll i säkert ett halvår innan jag tröttnade. Mycket hänger det nog ihop med att jag fortfarande åt för lite under dagarna. Men nu är det dadlar som gäller 😉
  Kram

 • http://trytobehappy.blogg.se Hanna

  Jag tror att det var det allra bästa man verkligen kan göra. Äta det man är sugen på – oavsett om det är en påse chips, en ostmacka, ägg eller kanske något mega konstigt, bara man lyssnar på kroppen.
  Du är en förebild – tack!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp