Undervikt är ingen bra förebild

January 10th, 2013

Ska du inte försöka öka mer i vikt? Tänker på när du skriver ”om det visar sig att jag går upp i vikt är det väk det min kropp vill nu. ” tycker iaf att du är grym och fortsätt välja livet istället för sjukdomen!!! You go girl!
Anonym

Du har absolut rätt! Jag skulle också rekommendera mig själv att gå upp 2 kg i vikt.

Jag har hamnat i någon form av vågbräda här och så länge som jag håller balansen så mår jag bra. Dock har jag inte varit redo att ta steget över själv. Dels för att det var just på denna vikt som jag kände mig som snyggast under viktnedgången. Sedan gick det utförs. Jag är inte magen längre, men rätt så snyggt smal.

Jag bestämde att ta en “paus” ifrån den aktiva jobbet framåt i december. Jag har inte fått möjlighet att träffa en behandlare på två månader och ha en riktig viktkoll så därför valde jag att pausa den ett tag. Hellre ladda för nya tag än att ta ett hop framåt och sedan stega tillbaka till fel sida.

Som ni kan läsa i det citerade inlägget så har jag haft mycket större aptit de senaste dagarna. Det är ju självklart lite ångestframkallande att äta mer, men jag tänker inte gå runt hungrig. Nu för tiden föredrar jag att vara mätt. Det är en så mycket skönare känsla! Att känna sig nöjd i maget och sinnet. Leder det till en viktuppgång så kan jag inget göra – är jag hungrig så VILL jag äta mer! Då får jag lära mig att acceptera den nya vikten även om jag inte strävat efter den.

TACK för allt peppande och fina ord!
Så fort jag kommer in i regelbunden behandling igen så ska jag skaffa lite större koll på vikten och viktmål. Det känns inte okej att inte leva som man lär.

Tags: , , , , ,

 • Nina

  Vad väger du?

  • http://Soelas.se Soelas

   Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag väger nu. Men det rör sig kring ett bmi 17 i alla fall.

 • helene

  Det är nog bra att låta sig själv vila ibland i kämpandet för en viktuppgång, låta sig vänja sig vid kroppen och så. Men framför allt kanske inte tänka på det så mycket? Att bara äta och känna efter hur man mår, inte kolla på siffrorna. Tror kroppen reglerar det där ganska bra av sig själv, så länge som man vågar äta ordentligt och utmana.

 • http://Www.thejen.blogg.se Jen

  Jag känner helt igen mig i det du skriver. sunt tänk skulle jag vilja påstå!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp