Undvik de som fixerar sig på kropp och utseende

April 12th, 2013

En person som anser att kroppen är viktig är ingen person att starta en relation med. En kille som fixerar sig kring utseende är ingen kille av kvalité.

Det är extremt lätt att triggas av omgivningens prat och kommentarer om kropp, vikt och utseende. Har man en gång haft en stark fixering kring dessa saker, en ätstörning, så plockar man upp nästan vart enda ord eller tecken. Har man inte blivit riktigt frisk så triggas man (mer eller mindre). Man vill veta mer, samtidigt som man vet att det inte är bra för en.

När man väl har lärt sig att kroppens utseende inte bör vara en betydande faktor i livet, utan hälsan ska komma först så kan man välja att förmedla det budskapet till andra som har en betydande fixering kring den.

Innan man själv har kommit till det stadiet där man inte längre tar åt sig eller triggas av omgivningens kommentarer så bör man undvika dem. Personer som talar om vikt och utseende på ett dömande sätt, är inga personer man bör vara kring. En kille som kommenterar andra tjejers kroppsform, är ingen kille av kvalité.

Prioritera att umgås med de människor som tycker om dig för din personlighet och inte för ditt utseende. Prioritera din egen syn och vett om kropp och etikett, istället för att ta åt dig av andras besatthet och rent av idiotiska fixeringar.

Tags: , , , , , ,

 • Katla

  Så djävla sant. Jag träffade en underbar kille i början av mitt tillfrisknande och insåg efter ett tag varför jag aldrig kännt mig äcklig eller ful tillsammans med honom. Han hade på en massa sätt visat att han tyckte om mig men ALDRIG genom att kommentera på mitt utseende. Det är en erfarenhet jag tar med mig.

  • soelas

   Wow, det låter helt fantastiskt. Vilken lyckofia du måste känt dig som. 😀 Har ni fortfarande varandra? :)

 • Julia

  Du är så klok och har så rätt! Just internet har varit en himla bromskloss för mig, det finns ju ett helt hav av triggande sidor, bloggar och facebookuppdateringar! Man måste aktivt välja bort det, vilket inte alltid är så lätt i ett svagt ögonblick. Ännu svårare är detta när det kommer till någon som står mig otroligt nära, som är en del av mitt liv som jag aldrig kommer kunna välja bort; mamma. Jag har inte kunnat träffa henne sedan i Januari. Hon är otroligt smal, tränar som en tok och på senare år har hon aldrig några kakor i skafferiet, aldrig glass i frysen. Det är otroligt triggande och får mig känna mig helt värdelös – för att jag inte lever så. Min psykolog säger att jag får tänka att jag har gjort ett val att inte leva ett liv som kretsar kring utseende, men när det gäller ens mamma… Det finns nog ingen som influerat mig så mycket som hon. Det är ju hon som lärt mig vad som är rätt och fel en gång i tiden…

  • soelas

   Ens mamma som ska vara en förebild. Det låter inte alls bra att du ska behöva ha det så. Men hon gör ju hennes val, och du måste göra dina. Det är dock synd att hon inte väljer att vara den mamma du behöver. Hoppas att detta kan stärka dig istället, du klarar av att göra det som hon inte kan. Vilket är att leva ett RIKTIG hälsosamt liv, genom att tillåta dig att äta av allt, när du är sugen och träna för att det är kul! 😀

   En gång i tiden lärde hon dig var som är rätt och fel säger du. Nu kanske du själv kan lära dig att se, vad som är rätt och fel. :)

   Otroligt stark du är som kan kämpa på och bli fri trots detta! Verkligen! Stor eloge till dig, och massvis med extra styrka <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp