Upp eller ner?

April 9th, 2012

Hur blir jag påverkad?

Positivt: Min faster vet vad som är jobbigt för en anorektiker.

Negativt: Kraven på att äta normalt minskar. Det blir mer accepterat att inte vilja äta bröd, eller lite till frukost.

Hur kommer jag stå emot dessa lockningar? Äter jag ens bröd? Pasta kan jag väl inte äta om det inte är fullkorn? Äter jag kött? I kylskåpet finns lätt yoghurt och lättmjölk. En liten yoghurt är lite för lite till frukost, en banan till i alla fall?

Jag äter helst råg eller fullkornsbröd, men tar det som finns så länge det inte är hel vitt.  I helgen åt jag en fullportion med vitpasta, som dessutom var smörat. Kött är det jag helst äter. Hemma blir det 3% fil och yoghurt, dessutom rekomenderas mellanmjölk för den är D- och A-vitaminberikad. Jag hade självklart tänkt ta minst 1 macka till yoghurten.

Jag vägde mig ikväll. 38,2 kg. Åh herregud säger Ana, det stämmer inte, sälla säg att det inte stämmer. Jag hade nyss ätit, det var på kvällen, annan våg..  Den kan visa 1 kg för mycket. Tro inte så mycket på det.
Men samtidigt: acceptera det. När jag väger in mig på 38kg så blir det navelpiercing! Det är väl ändå på tiden!

Jag vill inte leva med dessa tankar och velande. Jag vill leva fritt!

Lite hemskt att märka hur ens barn kan bli påverkad av ens förälders hjärnspöken. “Det är skönt att han inte vill ha godis i stora mängder, och att han slutar äta när han blir mätt – då slipper man oroa sig”

Tags: , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp