Ut ur grottan och hitta energi

July 16th, 2013

Ibland behövs det förändringar i vardagen för att man ska hitta sig själv. Det är lätt att börja grotta sig in i det som känns tryggt och bli bekväm där. I min trygghetsgrotta gömmer sig anorexin och det är riktigt farligt att hamna där. Inne i grottan är man skyddad från alla krav och måsten, men där är det också väldigt ensamt. Vad händer när man blir ensam? Det dyker upp massa knäppa tankar och man börjar göra massa galna saker för man har tappat bort sig själv.

Av någon anledning är det extremt svårt att lämna grottan och bemöta ljuset på utsidan. Men vet ni vad, grottan kommer alltid att finnas kvar där. Var bara medveten om att varje gång man stiger innanför murarna så blir det svårare att lämna den bakom sig för gott.

I natt hade jag en dröm. Det var en känslomässig dröm och jag vaknade tårögd. Den gav mig en smak i munnen som gav mig tillbaka blickar från förra sommaren. Smaken smakade färger. Färger av olika känslor. Den ljuvaste färgen gav sken från anorexin. En underbar känsla av trygghet. Men det fanns något kontroversiellt med den känslan. Färgen smakade bittert, den var sur! Lika mycket som jag älskade att påminnas av den smaken, hatade jag att ha den i munnen.

Anorexins trygghet är väl tilltalande och jag blev påmind om varför man en gång villat krypa in i grottan. Men den formen av trygghet känns endast behövlig när jag slutar sätta mig själv ute i världen, när jag faller tillbaka och inte tror att jag kan må bra. Nu vet jag, nu börjar jag lära mig, att den tryggheten kommer när energin tar slut. Varifrån hämtar man sin energi?

  • Mat
  • Sömn
  • Bloggen
  • Träning/cheerleading
  • Umgänge/flörta med killar 😉
  • Sprida positivitet
  • Dansa/festa
  • Handla/laga mat
  • Spontana aktiviteter m.fl.

En stooor och viktig energikälla handlar om just socialt umgänge på ett eller annat sätt. Det är väl inte konstigt att man börjar grotta ned sig när man undanhålls från sådana energikällor ett tag?! Detta blir så småningom en spiral rakt ned i ätstörningen om man inte tar sig i kragen.

Nu har jag planerat in träffar och aktiviteter men vänner och killar. Idag ska jag försöka stunta lite också. Nu tar jag mig i kragen och gör en förändring. I trygghetsgrottan mår jag inte bra, så varför stanna kvar?

Vi behöver socialt för att må bra!

Tags: , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp