Utmaning – påskbord!

April 4th, 2012

Jag bad farmor att bjuda mig på mat på brorsans jobb idag. Det var ju så himla kul att äta där sist, gick så bra. Dock ska det vara påskbord idag, vilket jag är rädd kan ställa till det för mig. Nu lägger de inte upp normala portioner – nu blir det buffè! Det är något som kan vara mycket svårt för ätstörda: Vad ska jag ta, hur mycket, blir det för mycket, vad är godast, vad är nyttigast, vad har jag nu ätit egentligen?

Jag ska tackla utmaningen med att hålla mig till några saker. Man behöver inte ta av allt! Även om jag oftast vill smaka av allt. Men jag ska försöka att lägga upp en normalportion av det som bjuds, ser mest tilltalande ut och äta den.

Jag är dock lite orolig över att farmor kan komma med något obekväm kommentar -.-‘

Jag återkommer med hur det gått sen 😀
Hur och vad brukar ni ha på erat påskbord?

Tags: , , ,

 • http://pavagned.blogspot.com Tua

  Åh, vad smaskigt! Ett tips är att tänka lite “förrätt” och “varmrätt” när det är buffé. Lätt att bli förvirrad annars!

  Jag brukar ha ägg med olika pålägg (kaviar, rom, majonäs, räkor), currysill, tomatsill, vanlig inlagd sill, skinka, lite janssons frestelse (OH så gott), sallader, tunnbröd, gravad lax, champinionomelett.. Tja, en lite lättare variant av julbordet! Personligen är jag inte så förtjust i varken köttbullar eller korv, men det brukar av tradition finnas på vårt påskbord (och julbord) ändå.

  Smaklig måltid, ha det så otroligt gott :)

  • http://Soelas.se Soelas

   Ditt tips var riktigt bra! glömde dock bort det när jag väl stod där 😮
   Jag har nyligen upptäckt janssons – riktigt gott ju!
   Det svåra är ju att veta mängden. Ungefär hur mycket av allt skulle du äta tror du? :)

 • flickanochhavet

  Påskbord, mums! Hemma os oss blir det oftast ägg till förrätt (med mammas röra) sedan gräddig potatisgratäng och får med mintgelé till huvudrätt, mumsfilibabba! Och som pricken på I blir det mämma (finsk specialitet som ser ut som…. well, bajs, och som smakar…. öööh, ätt så illa om man ite har socker och grädde till, då är det fan BÄST) med ovispad vispgrädde (brukar gå kring en liter (!) vid påsk för hela vår familj, då äter man mämma varje dag!) och strösocker.

  E del choklad ska ju rymmas i magen vid påsk också vettja 😉

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp