Vad är en “svältmage” ?

February 22nd, 2013

Hej, en såå inspirerande blogg! Älskar den!
En snabb fråga, hur ser en svältmage ut? Försvinner den? I så fall när?
Oerhört tacksam för svar!
Kram & tack igen för en fantastisk blogg!
-Anna

Hej Anna, jag har fått denna frågan två gånger tidigare. Jag misstänker att det är från samma person och att du inte sett svaret på kommentaren. Jag vill självklart att du ska få dina funderingar besvarade, så nu svarar jag här:

Jag vet inte om man kan definiera svältmage helt konkret, men anledningen till att magen sväller upp när man bryter svälten är dels pga. chocken att det äntligen kommer mat, men främst för all vätska som samlas.
Om du tidigare varit uttorkad och börjat äta mer så är det förmodligen en liten ”svältmage” som ploppat fram. Det är inte fett som satts sig på kroppen! Om du fortsätter med att äta regelbundet och en lagom mängd så jämnar den ut sig så småningom. :)

Ganska ofta känner jag mig faktiskt smalare nu än i svälten. Naturligtvis kan även magar som inte är svältmagar svälla upp, men det lägger sig så småningom igen. :)

 

Tags: , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp