Vad är ett “hem”?

March 13th, 2013

Just nu sitter jag och äter den sista frukosten på min frukostbricka för några dagar. Om några minuter beger jag mig “hemåt”.

Vad är egentligen “hem”?
Jag sitter ju just nu hemma och glufsar i mig min frukost, medan jag är “hemma” på ett annat ställe om 5 h.

Kan man ha flera “hem” ?
Vad som är hemma är relativt. Är man utomlands så är Sverige hemma. Ibland är området man växte upp i sitt hem och ibland är stället man bor på just nu sitt hem.

Jag anser att hemma är där man kan slappna av, vara sig själv, göra och säga som man känner. Ett ställe där man känner trygghet och har en personlig anknytning till.

Mitt hem är där jag är fri och självsäker. Mitt hem är där jag tillåts ta vara på möjligheter och uppmuntras till att vara den lyckliga människa jag egentligen är. I mitt hem tänker man inte på alla “misstag” som begåtts, eller klagar över saker som inte kan förändras. I mitt hem finns det lärdomar, optimism, glädje, omtanke, uppmuntran, frihet och livsvilja!
Om dessa saker finns med mig vart jag än beger mig så kan jag hitta hem på alla platser.

Vad är “hemma” för dig?

 

 

Tags: , , ,

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Jag var hemma förra helgen, i Enköping där mina föräldrar bor. Nu är jag hemma i Falun i min och min pojkväns lägenhet. Håller med dig om din syn på “hemma” – en plats där man känner trygghet och personlig anknytning :)

  • soelas

   Vad skönt att kunna känna den tryggheten på flera ställen. Ibland är det riktigt behövligt med miljöombyte, och vad är skönare än att åka hem? 😉

 • Beatrice

  Jag är hemma just nu och på fredag är jag (förhoppningsvis) hemma hos min pojkvän, som även jag kan kalla mitt hem då för några dagar. Hos min pojkvän är jag bekväm, lycklig och mår bra. Jag har nyckeln hem till min pojkvän, kan jag då kalla det mitt hem också? Det vet jag inte. Allt jag vet är att jag trivs där och att det känns som min egna lägenhet, eller VÅR lägenhet.

  Hemma är absolut en plats där man känner trygghet och mår bra. Där misstagen man en gång begått inte finns kvar. Där allting handlar om nu och framtiden.

  Hoppas du får det underbart <3

  • soelas

   Åh, det glädjer mig att höra! Vad härligt att du trivs så bra i din pojks lya. 😀
   Bra skrivet! Hoppas du har det bra där hemma nu <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp