Vad blir konsekvensen?

March 15th, 2012

Idag hade vi återträff i gruppen från intensiv-veckan. Trevligt!  Men jobbigt. Jag vet inte varför, men jag upplever ätstörningen mer när jag är där och ångesten blir större. Visserligen är portionen lite förstorad.

Till mellis fick vi en stor macka idag (!) Men jag försökte låtsas som att det var nemas problemas. Försökte även på mig en frukt – turligt nog var den dålig så åt inte hela.

Macka, leverpastej + mandarinklyftor

 

Till lunch var det i stort sett samma som jag åt hemma igår kväll x)
Ungsgratinerad falukorv och mos. Bara det att dessa skivor var större.

Potatismos, falukorv och käckebröd (med två lager smör)

Efterrätten också: apelsin med honung och kanel

Vi avslutade vid 14:00, då tog jag tåget hem… då jag förvånansvärt blev hungrig! Det trodde jag inte efter denna dag. Tankarna började komma: äpple med minst kalorier eller yoghurt som jag faktiskt vill ha.

– Konsekvens kortsiktigt om jag inte äter yoggin: Jag kommer vara hungrig, få lågt blodsocker, längta enormt till middagen och känna att jag har gett efter ätstörningen. Jag kommer ha stärkt Ana.
– Konsekvens långsiktigt: Jag har gynnat Ana, och jobbat emot mig själv. Ska jag bli frisk kan jag inte hålla mig för en yoghurt! Börjar jag ge efter nu så är det stor risk att jag fortsätter lyssna på Ana.
– Konsekvens kortsiktigt om jag äter yoggin: jag kommer njuta av den goda, men fundera på hur jag kan kompensera det. Antingen tränning eller måste dra ner på middagen.
– Konsekvens långsiktigt: jag har tagit ett steg framåt. Jag har gjort någonting bra för mig själv, som hjälper mig att bli frisk och att nå de mål jag vill. Nästa gång kommer det vara lättare dessutom!

Jag åt yoghurten! och gissa vad.. jag blev sugen på mer 😀 Men det höll jag mig för denna gång. Nästa gång tar jag mackan också 😉

Yoghurt till eftermiddags-mellis

 

Tags: , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp