Vad vill man ta med sig in i det nya året?

December 31st, 2012

Lämna allt dåligt och ta med sig allt bra.

Att ge revolutionerande nyårslöften är optimistiskt. Det är inte fel att siktar mot solen, för att man kanske landar på månen. Att sätta upp mål inför det kommande året kan leda en på rätt väg. För att nyårslöftet ska ha maximal effekt så bör man tänka igenom vad man vill lova sig själv innan man faktiskt gör det.

Att tänka på för att uppnå det ultimata nyårslöftet:

 • Vad vill jag?
 • Vad är realistiskt att kunna uppnå under nästa år?
 • Hur når jag dit?
 • Vad måste jag göra för att uppfylla löftet?
 • Kan jag klara av det?

Skippa löftet om ett bättre liv, att alltid vara snäll eller kanske bli frisk. Jag tror att många kan lova sig att bli frisk, men det är mer en önskan än ett löfte. Dessa saker är väldigt abstrakta så hur vet man om man har uppnått dem i årets slut? Då är det bättre att sätta upp konkreta ambitioner som till exempel:

För att bli frisk ska jag i år:

 • Sluta kräkas dagligen/överhuvudtaget
 • Sluta räkna kalorierna dagligen/överhuvudtaget
 • Sluta mäta/väga det jag äter
 • Få ett bmi på minst 18.5
 • Köpa mig en något som man länge velat ha (ex. skorna på högsta hyllan, hörlurar, instrument)
 • Påbörja/avsluta en behandling
 • Äta minst fyra måltider om dagen
 • Äta saker som varit förbjudet (ex. pizza,godis,lagad mat,prinsesstårta)
 • Få träna några gånger i veckan utan att det skadar
 • Träna för att må bra, och inte för att få äta
 • Smaka av allt jag bakar
 • Inte gå promenader längre än 1h

Alla har vi olika osunda vanor. Vilka vanor vill du förändra i år och hur ska du göra för att lyckas med det? 

Senare ikväll kommer jag att meddela mina nyårslöften. :)

Tags: , , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Gott nytt år! =)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp