Våga, göra, lär

September 23rd, 2012

Man tröttnar inte! Tröttnar mer på mig själv för jag inte är lika snabb;)du är grym! var den god?:) Kommer dom tankarn någonsin försvinna.. Har du lätt för att älta? Min utmaning idag blev pommesfrites.. Åt 12st! Inte ätit det på ja vet inte hur länge, januari kanske.. Och ångesten vill inte släppa.. Jag vet att 12at inte är nått.. Men ändå vill inte tanken försvinna?:/

Hur mycket glass brukar du ta?:)

Tänkte slå två flugor i en smäll:

1. Ja, chokladen var riktigt god. Mycket godare med kokos än den vanliga.

2. SKITBRA att du provade något ångestfullt. Du ska vara riktigt stolt. Även om det känns skit efteråt så har du gjort något bra. Gör det en gång till och det blir inte lika jobbigt. Ångesten ger med sig. Tro mig, det tar bara tid.

3. Jag tänker inte längre på hur mycket jag tar. I gram eller deciliter. Jag tar helt enkelt så mycket som jag känner för.

För en månad sedan var det ett enormt framsteg för mig att äta glass som mellanmål. Idag bryr jag mig helt ärligt inte. Jag har ätit glass så många gånger att det är normalt för mig.

För någon vecka sedan var det farligt med choklad. Sedan åt jag choklad istället för näringsdryck några gånger, och det var inte längre farligt. Idag kan jag äta choklad utöver ett vanligt mellanmål om jag är riktigt sugen.

Igår åt jag både en glass på e.m och massa choklad på kvällen 😉 Ändå var jag hungrig i morse när jag vaknade till frukost.

Det finns tyvärr ingen genväg. Antingen blir det ångest och man får helt enkelt stå ut med den tills den släpper (vilket den gör), eller så bestämmer man sig för att man VILL vara frisk och då kan man fan äta vad som helst utan att få ångest. Då gäller det en själv också. 

Ibland gör jag mina framsteg när jag är ute i livet (fest, evenemang osv.), då jag inte vill att ätstörningen ska finnas med mig. Eller så vågar jag ta utmaningarna på hemma-fronten för att jag verkligen vill ha någonting och då finns det ingen anledning att inte äta det.

Tags: , , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Tack för svaret!
  Jag hoppas verkligen att tankarna släpper.. man blir så jävla trött på sig själv! hur kan man gå runt och tänka på det man åt för en dag sen…? jag tänker.. att okej nu kommer en sjuk tanke.. så nu är det bra, ändå ploppar den upp titt som tätt…

  • http://Soelas.se Soelas

   Så är det. Man gör det, ett tag. Ett tag som kan verka för evigt. Men man ledsnar tänka på det, och då gäller det att man hittar annat att tänka på istället. Annars kommer man likförbannat höra ångesten surra i huvudet.. DÄRFÖR mår jag bra av att hålla mig upptagen. Men blir det för mycket så faller man tillbaka i ätstörningen.

 • http://www.josefineandersson.se JOSEFINE ANDERSSON

  jo men jag förstår dig… jag vet, jag är smal. jag tror inget annat bara så du vet :)

 • http://tinythings.blogg.se Karin

  Otroligt inspirerande blogg du har!
  Tänkte höra hur ofta du dricker ND och om du kanske skulle vilja lägga ut ett exempel på ett matschema igen på bloggen, hade vart väldigt snällt:) Jag kämpar men har inte fått några riktlinjer angående kosten mer än att jag ska äta tre stora mål och tre mellanmål. Hoppas du kan hjälpa mig:)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp