Våga prova och hitta motivation

December 16th, 2012

Igår var jag på dejt. En dejt med en fransman som jag mötte på sturekompaniet i torsdags. Egentligen så har jag inte varit intresserad av att leta någon ny kille på senaste tiden, utan jag har så mycket hellre vilja leta rätt på mig själv och känn mig trygg i det. Men jag har faktiskt inte varit ut så mycket i Sthlm och nu när tentorna är gjorda så tänkte jag “varför inte?“.

Varför inte prova? Varför inte ta chansen? 
– går det åt skogen så är det bara att trampa vidare med en erfarenhet rikare.

Två glas vin och en inplanerad andra dejt blev det igår. 😉 spännande!

 

Jag har fått en del kommentarer om att hitta motivation att kämpa vidare. Motivation var viktigt för mig, men vad som gör en motiverad är individuellt. Min pappa sa ofta “en del saker måste man bara göra ändå, för skulle jag vänta tills jag blev motiverad att gå till jobbet så skulle jag aldrig jobba”. Visst hade han en viss poäng i det, men jag på det annorlunda: Det är mycket lättare, mer givande och roande att jobba för något man känner motivation till. Självklart kan man inte alltid, alla dagar känna sig motiverad till att jobba, man behöver en paus. Men om man däremot aldrig känner sig motiverad så kanske man jobbar med fel helt enkelt.

Att bli frisk från en ätstörning är så mycket lättare om man vet varför, och vad man kan få ut av det. Vilka positiva effekter ett tillfrisknande kan ha och sedan vad som krävs för att komma dit. Sedan kan man nog inte vara motiverad varje dag, utan ibland behöver man vila och pausa. Bara man vet med sig att egentligen så vill man bli frisk.

Inom kort ska jag göra ett helt inlägg om motivation, men nu ska jag iväg och göra det som gör mig mest motiverad: cheerleading (juluppvisning) !

Tags: , , , , , , , , ,

  • http://mallanolsson.bloggplatsen.se Mallan

    Vad kul att dejten gick så bra :)

  • http://ellanbell.blogg.se cornelia

    åh vad kul! och lycka till på juluppvisningen!!! hade vår igår..sista gången jag sitter och kollar när mina älskade står på mattan (förhoppningsvis)! Efter jul får jag träna igen! Är så fruktansvärt glad!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp