Välj att bli frisk

October 7th, 2012

Jag skulle vilja referera till ett jätte bra inlägg skrivet av thejenna.

Ifrågasätt dina tankar till att börja med och resonera med dig själv, nu måste din verklighet modifieras om du vill ha en förändring. Se världen med nya ögon och dig själv. Hur vill du leva ditt liv? Ta hjälp av omgivningen, ensam är inte alltid stark. Du måste ta dig utanför trygghetszonen, prova en annan väg och gå emot rädslan.

Många funderar på hur man faktiskt blir frisk ifrån ätstörningen. Hur man vågar ta de första stegen, hur man hittar styrkan och vad som väntar i det friska livet.

Självklart finns det inga klara svar på detta, men i inlägget skriver Jenna väldigt bra om hur man ska tänka. Och eftersom ätstörningen mest sitter i huvudet så är det i grund och botten just tankarna som man måste förändra. De går inte att trolla bort, men de går att vända på.

Omedvetet så tror jag att det är just de tankebanorna som jag själv har varit inne på, utan att kunna sätta ord på dem.

  • Jag gjorde en förändring
  • Jag gjorde något som tvingade mig att börja äta bättre
  • När jag slutade åka på möten med min behandlare så tvingades jag hitta styrkan i mig själv
  • För att uppnå det jag vill i livet måste jag bli av med ätstörningen
  • Jag lämnade tryggheten i omgivningen och gav mig ut på egna vägar

Det gäller nog att hitta vad som gör en själv stark. Man måste kunna vara stark för sig själv och inte för alla andra. Alla andra har deras eget liv att bry sig om, därför måste du vara den som bryr dig om ditt liv. Vilken väg väljer du? Du är bunden till ditt liv, men fri att göra vad du vill – så varför inte göra det bästa av situationen?

Stå inte och stampa på samma skalbagge, den är redan mosad. Ta en ny för det finns miljarder många att stampa på och det bildas hela tiden fler. (vilken liknelse jag gör ^^ ) haha

Helt ärligt så tror jag att man rent av måste fråga sig själv:
vad vill jag med livet? vad ville jag förut?
vill jag leva så här? är det verkligen det bästa livet jag kan få?
vad skulle jag kunna göra bättre redan idag, och vad kan jag göra bättre på längre sikt?
För att det är trots allt hela ens liv som slukas av ätstörningen till sist. Vi alla förtjänar bättre än så! 

Tags: , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp