Var finner jag min glädje?

September 8th, 2012

Nollegaque. Jag var taggad. Jag var stiligt klädd. Jag ville äta gott. Jag hade längtat.

Gårdagen var en insiktsfull dag. Det var en hel del som uppenbarade sig, men till min nackdel så var det ätstörningen. Jag saknade anorexin, jag förstod varför jag snöat in på den vägen och jag längtade tillbaka. Bakslag?

Nej, inte fysiskt i alla fall.

Jag satt och såg hur alkoholen gjort sitt i folks kroppar, när de log, skrattade och pratade högljut med varandra. Där satt jag, säkerligen minst lika alkoholpåverkad och kände mig som en annan person än dem. Jag var inte med. Jag fann ingen glädje att vara med dem. Jag ville vara med Ana, jag ville gråta, jag ville ta klivet över kanten och falla ner i ruinen igen. Men jag höll i mig. Tankarna vänder nog snart igen. De gör de alltid.

Efterrätt: Äppelpaj med vaniljsås. Det enda som var hyfsat gott på middagen.

Där sitter jag och vill falla tillbaka i ätstörningen. Samtidigt äter jag mer än alla andra och surplar i mig kalorier i flytande form. Är inte det lite motsägelsefullt?

Tags: , , , , , ,

 • http://skillnaden.blogg.se Sagobarn

  Jag tror att du kommer träffas av flera “bakslag” i den stilen på vägen till att bli helt fri från ana. Klart man kan sakna tryggheten och meningen med livet som ätstörningen ger/gav en. Men det viktiga är, att du precis som du gjorde, inte låter dessa tankar påverkar hur du äter. Det vänder sen, det blir bättre. Och innerst inne vet du nog att ätstörningen verkligen inte är något att längta tillbaka till. Kram.

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack för vettiga ord! <3

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Jag har också mycket bakslag.. jag tror dock jag underhåller den alldelss för mycket… =( men bra att du gjorde som du gjorde, men hur slutade kvällen? försökte du “vara som dom andra”?
  kram

  • http://Soelas.se Soelas

   Ush, hang in there du med. Vi vet att det kommer att vända snart!
   Jag försökte verkligen köra på och inte gå med inställningen att kvällen var misslyckad. När musiken körde i gång så vevade jag lite på dansgolvet, för då glömmer jag ätstörningen. :)
   Kram kram

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp