Varje dag skall man vara glad

July 10th, 2013

Denna morgons instagrampost blev en lång beskrivning om hur viktigt det är att inte bara blicka framåt, utan även se till att man kan leva med ett leende i nuet.

frukost

Money and success are important things in life, that many people work their asses of for. Everything they do is in order to make a better future. But we don’t know how our future is going to turn out! If we only keep fighting for what’s to come than we’ve spent our entire life working our asses of and never gotten to the point where we “finally live our life with a smile”. Of course we need to care about our future and give us the conditions to live well then. Like I said earlier; we don’t know what’s to come, but we do know what we have now. Instead of working our asses in order to “smile through life” sometime in the future, we have a life right now so why not pick your ass up and smile? #morning #wisewords I just wanted to aware the fact that unforeseen moments appears whenever. Things happen that can mess up any plan of ours. Sometimes it can be stuff that prevents a person from embracing his or her ambitions in life and those stuff are unavaoidable. Plans are not made in order to work out, they are ment for directions. Be open-minded, be ready for the future and strive to find happieness in this present moment. Now is what you have got, now is what you will remember and now you are creating your life. I don’t want to live my future smiling – I want to smile through my life! #life #smile #happieness #future #live #now #breakfast #sanwich #yoghurt #coffee #rågfras #food #instafood

Ibland händer det oförutsedda saker som sätter upp hinder för att göra det du brinner för mest i livet. Det finns ingen anledning att falla ned i ett mörker för att vardagen får ett annat utseende. Genom att ge upp hoppet eller livsviljan kommer man aldrig att ta sig framåt. Det gäller att anpassa sig efter de nya förutsättningarna och se vilka nya möjligheter som dyker upp. “När en dörr stängs, öppnas en annan” och det tror jag på med hela mitt hjärta. Jag tror inte att det finns endast en väg genom livet, eller rättare sagt så VET jag att det finns oändligt många vägar. Det finns mycket fantastiskt som man kan göra och hittills har vi inte ens upptäckt hälften av dessa saker.

stukadfot

Igår hände något som vilken atlet som helst fruktar: skadan. Jag jobbar på att sätta en stilla flickis och helt plötsligt fick jag in en teknik som gav mig en rejäl kraft&fart. Landningen hamnade i en brant och foten vrickades fram och tillbaka. Det är garanterat en stukning av ledbanden.

Nu är förhoppningsvis inte en stukad fot revolutionerande inför framtiden, men det fick mig att öppna ögonen över att olyckor händer och det är lätt att de lämnar bestående skador. Det behöver inte vara fysiska skador, utan psykiska skador kan lämna minst lika djupa sår och kanske till och med ha större inverkan på framtiden. Istället för att grubbla över situationen gäller det att acceptera förändringen och anpassa sig. Livet är inte över så länge man fortsätter att se till möjligheterna.

Det händer att drömmar krossas och därmed är det ohållbart att endast ha en specifik plan i livet. En plan är en god riktlinje men målet förändras allt eftersom livet förändras. Ingenting i livet är skrivet i sten utan vi måste vara öppna för förändringar och villiga att anpassa oss efter dem. Varje dag har sitt skede och varje stund just nu är en del av vårt liv. Därmed är det viktigt att se till allt glädjegivande i dagens omgivning och fokusera på vad som stimulerar en själv här och nu. Som jag skrev i instagramposten “I don’t want to live my future smiling – I want to smile through my whole life!“.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 • sofie hellberg

  Det är viktigt att få vara besviken också, det får man inte glömma. Man måste stanna upp och låta känslorna komma för att sedan hämta styrka så man kan gå vidare.

  Det är jättetråkigt att du blev skadad och jag hoppas för hela mitt hjärta att du blir bra igen. Jag är glad att du kan blicka framåt med gott mod.

  Jag försöker hålla uppe lite mindfullness så gott det går, har gått i det i flera omgångar i samband med äs-behandlingar men försöker även läsa lite. Jag har extremt svårt att vara i nuet eftersom ångesten ofta är påtaglig, men jag vet att man ska vara närvarande vad som än händer, man kan precis som du säger inte leva på hoppet att det blir bättre. Det finns alltid fina saker runt en som man måse försöka fokusera på när det kan te sig som att allt är mörkt. Små saker som är fina kan nog ge mycket energi. Jag hoppas att jag kan bli bättre på att hitta ro i nuet för jag vill som du skriver inte fastna i tanken på “när jag blir frisk ska jag..” för den är ju hämmande till tusen. Jag har varit sjuk i flera år, och jag kan inte låta bli att leva i nuet pga anorexin..
  Jag tror att så himla många verkligen hänger upp allt på framtiden och missar mycket, säkert därför mindfullness är så “inne” nu också.. folk behöver hjälp att existera här och nu, det är tragiskt men bra att det uppmärksammas hur karriärsmässigt livet är uppbyggt. Man strävar efter bättre saker heela tiden, man njuter inte på platsen man faktiskt står här och nu..

  Mycket relevant ämne du tar upp. <3
  Krya på dig också <3

  • soelas

   Det har du helt rätt i! Alla känslor är bra att känna.

   Vad spännande. Jag hoppas att det går framåt för dig och det ska nog hjälpa dig. Det är så mycket som påverkas av vår inställning och tankar kring det.

   Det är som du säger; mycket fokus på framtiden av idag. Visst behöver man se framåt och jobba framåt, men det är nästan viktigare att se till idag och njuta av det som man har. :)

   Tack så mycket kära du! Må bra <3

 • mallan

  Åh du sätter alltid ord på mina tankar, och du skriver så himla bra! Dock väldigt tråkigt med stukningen, men du är förhoppningsvis snart på språng igen :) kram! ♥

  • soelas

   Tack finis! Blir så glad av dina kommentarer också 😀 <3
   Alla tummar för det, tack o kram!

 • Ottilia

  Hej! En fråga: har du någonsin känt att du vill göra saker (äta speciell mat) bara för att gå emot anorexin även om du inte är säker på att du är sugen på det? Jag vill prova på mina FearFoods (pizza, hamburgare, tårta osv) bara för att ge Ana en stor käftsmäll. Känns rätt men samtidigt tvekar jag; vill jag verkligen ha detta eller inbillar jag mig bara det? Jag klarar mig nog bra utan ändå… och så snurrar tankarna vidare. Är också rädd för att alltid vilja ha det om jag väl äter det… Något tips eller är det “bara” att säga stopp och göra det, bara för att trotsa?
  Hoppas foten blir bra snart! Kram

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp