Vart jag mig än i världen vänder..

July 13th, 2012

.. står jag där med tomma händer?

Beslutsångest. Men nu handlar det inte bara om vilket pålägg jag vill ha på vilken macka. Nu handlar det om var och med vad jag ska tillbringa mina kommande år på universitet.

Mitt antagningsbesked igår hjälpte mig inte. Det har aldrig varit så många sökande, så höga intagningspoäng plus att det var färre platser. 

Jag vill plugga industriell ekonomi, det har jag varit inställd på i över ett år nu. Jag hoppades på att jag skulle komma in i Linköping, där var antagningspoängen 20,8 förra året. Jag lyckades plugga mig upp till precis 20,8 i år. Men på grund av fler sökande än någonsin så steg det till 21,32. Jag har reservplats 98(147 antagna). Hur troligt är det att man kommer in på det??

Nu har jag ett livsavgörande val som måste göras på några dagar. Tyvärr ser jag nackdelar med båda alternativen, det är inget som ger mig precis det jag vill ha.

 1. KTH öppen ingång(stockholm) = Rätt studieord, universitet, en ny start, plugga asset av mig för konkurrera till indek åk 2, måste plugga fy/ke/bi
 2. MIUN industriell ekonomi(sundsvall) = Bostadsgaranti, det jag vill plugga, nära hem(dåligt), fortsatt förhållande med pojkvännen?, fel studieort

Vad ska man välja efter? Studieort&trivsel eller utbildning&trygghet?

Jag måste nog räkna mer Ana i mina val och då ser jag på det såhär:

 1. KTH=måste verkligen jobba för att bli frisk
 2. MIUN=kan ta det lugnare med tillfrisknandet, kanske vara sjuk lite till också

Förlåt för det långa inlägget, och jag förstår att ingen av er kan göra beslutet åt mig. Jag ville bara få ut det. Det är sjukt svårt för mig att fokusera på ätstörningen när jag sitter i en sådan situation. Det tar kål på mig och jag vet inte vart jag ska vända mig.  

Tags: , , , , , , ,

 • R

  Brukar inte skriva här, men har följt bloggen ett tag och tycker du är sjukt stark :)
  Och nu känner jag att jag vill hoppa in och lägga en röst för Open på KTH. Visst är jag ganska partisk, eftersom jag går på KTH, men jag tror också att det är väldigt bra, dels för att KTH är en gammal skola med bra undervisningstraditioner, och framför allt för att Openeleverna har en plugginställning. Eftersom deras betyg spelar roll redan efter ett år, är alla väldigt motiverade, och det blir inte lika lätt att man slackar efter från början (vilket är ett problem många har när de börjar en universitetsutbildning). Dessutom finns ju alltid en viss sannolikheten att du inser att något annat program passar dig bättre, och då får du ju chansen att byta spår gratis från Open :)

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack så himla mycket för ditt ställningstagande. Jag ska ta med de aspekterna i mitt beslut 😀
   Nu blev jag dock nyfiken på vad det är som du läser på KTH? kram

   • R

    Jag läser Teknisk Fysik, börjar tvåan i höst :)

    • http://Soelas.se Soelas

     Okej 😀 Inte vet du om det brukar vara väldigt svårt att komma in på indek efter open då? :/

   • R

    Den bild jag har är att Open-åren brukar börja med att alla vill in på Indek/Fysik, men när allt kommer omkring brukar det inte bli så fasligt mycket konkurrens om platserna i slutändan, folk sänker väl ambitionsnivå. Tror det finns typ… 12-14 Indek-platser åt Open, så visst, man måste fortfarande vara bland de duktigare. Men det är inte omöjligt alls :)

    • http://Soelas.se Soelas

     Åhh… Jag hörde att man typ måste snitta A och B för att komma in. Frågan är ju då om jag kommer klara det? Jag kanske blir en utav dem som måste sänka min ambitionsnivå också har året varit i förgäves och jag får ge upp på mina “drömmar” ^^

   • R

    Hm, nej, betydligt fler än så tydligen. I år får Open 20 Indek-platser (http://www.kth.se/polopoly_fs/1.275808!/Menu/general/column-content/attachment/Antal_platser_COPEN%20kull%2011.pdf), men det är olika från år till år.

   • R

    Alltså, jag har inte gått Open, så jag har inte bättre koll än typ deras studievägledare eller så ^^

    • http://Soelas.se Soelas

     Självklart! Men tusen tack för synpunkterna! 😀

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  usch va jobbigt, förstår vilken beslutångest du har!
  Aldrig roligt att ge upp kärleken heller, hoppas verkligen du kommer fram till nått som känns bra i hjärtat, var inte så mycket till hjälp men ville bara skiba nått;)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp