Vegetariskt som variation och inte bantningskur

July 14th, 2013

En del personer börjar äta vegetariskt eftersom det är magrare mat och lättare att få i sig otillräckligt med näring och med viktnedgång som konsekvens. Jag har full respekt för personer som väljer att utesluta kött i sina måltider så länge de har ett vettigt skäl till det. Men för att jag ska stötta dem i deras val är det viktigt att de äter vegetariskt med medvetenhet. Det är så lätt att inte få i sig tillräckligt med näringsämnen när man börjar utesluta livsmedel i kosten. Ska man äta vegetariskt måste man komplettera måltiderna med andra näringskällor för att det ska bli en komplett måltid och inte bara utesluta köttmaten.

Vegetarisk mat är ofta ett bra alternativ för en sundare kosthållning eftersom man då blir tvungen att välja bättre fettkällor och äta mer naturliga färger som är fyllda med viktiga vitaminer. Men det är inget jag skulle uppmana till såvida man inte har problematik med dålig kosthållning och konsumerar stora mängder mättat- eller transfetter i veckan. Jag tycker att det är riktigt roligt att variera min kost med vegetariska måltider. Äter jag ute på restaurang väljer jag gärna det vegetariska alternativet eftersom att det kan vara något nytt och spännande. Sådan mat som man sällan tillagar själv eller blir bjuden på. Dock skulle jag aldrig välja bort kött och blodmat helt ur min kost, eftersom jag älskar korv och blodpudding!

Min bästa vän är vegetarian och eftersom vi hänger ofta tillsammans så blir det oftare vegetarisk mat för min del. Det är ingenting som jag lider utav, utan jag tycker att det är spännande och en utmaning att tillaga annan mat. Dessutom har jag sådan bra medvetenhet om vad som krävs för att jag ska få i mig tillräckligt så jag är inte orolig. Ena måltiden blir kanske ett vegetariskt alternativ och nästa måltid består av blodpudding eller korvgryta. Hur fantastiskt är det inte att kunna variera sig på det sättet?

Variationen under den senaste veckan:
Tags: , , , , , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se/ Sofia

  Gott! Vilken storlek har du på dina tortillabröd?:)

  • soelas

   Jag vet faktiskt inte. Blir nog olika, sist var det inte jag som köpte, men antar att det är mellan.. ?

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Jag är vegetarian!! 😀 Har varit det i ca sju år, blev vego som fjortonåring och hade inte en tanke på att göra det på grund av bantning. Det var av djuretiska skäl. Är idag aktiv inom Djurens Rätt. Så, ah, det är nog av rätt skäl i mitt fall… :> Har aldrig ångrat mitt val 😀

  Kul att du äter så mycket vegetariskt!! Jag funderar på att äta mer veganskt, kanske ha en vegansk dag i veckan? Och du, det finns vegetarisk korv 😉 Hälsans Köks-korv är att rekommendera! Hoppas att vegetarisk blodpudding kommer ut på marknaden snart! ;> Det hade varit gott!

  • soelas

   Vad kul! och härligt att du trivs med det. Så länge man får i sig rätt och mår bra är det ju bra. 😀

   Oj, veganskt skulle jag verkligen tycka vara svårt. Man bör bli väldigt begränsad i sina val av livsmedel. Det är ju en anledning till att jag inte kan äta vegetariskt jämt också, det är ju dessutom dyrare. Som student är det bra att kunna köpa whatever som är billigast ^^
   Vore spännande med vegetarisk blodpudding! Svårt att föreställa mig hur sjutton de skulle få till det dock. 😮
   Kramar! 😀

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp